The replacements

The dynamic duo - a bit drunk but still on top!!!

image103image102

Nu e det dags att dra vidare uppåt Campus... Tror vi? Hoppas iaf att vi kommer upp i tid innan de stänger?!

Drink the drinks!!!

KGB "Mr Batman" & Z "Master Robin"

Festivalborg blir det..

I kväll ska den dynamiska duon bege sig till Campus där Festivalborg just i skrivande stund äger rum.
image100image101
Återkommer med eftersnack och bilder!

Smackbonk a la Wikegård!

// Z //

Fest i Valborg, eller Festivalborg?

Igår blev en vilodag av allra skönaste sort. Klockan 11 mötte jag upp med John och vi begav oss till ett nytt klädhak på Aspholmen, Lager 157, där vi dessvärre inte gjorde några direkta fynd. Hade Syrran varit där så hade hon blivit köpgalen. Märken som Cheap Monday, Dr Denim, Frank Dandy mfl upptog en lagerlokal med riktigt stor yta och dryga 50 % rabatt.

Efter besöket blev det brunch på MAX och det satt riktigt fint, sen bar det av hem igen för att slappa gärnet i soffan. Under Helgen har jag sett på 18 avsnitt av Scrubs och det är nytt rekord för mig!  *skratt* Skönt att se på en lättsam och på samma gång beroendeframkallande serie.

Nu är jag uppe på skolan och hoppas få ngt gjort, kan bli svårt men det återstår att se. Nu blir det iaf frukost i Forum... Som jag kommenterade Martins blogg;

"Jag och Tompa har väl pratat lite löst om att ta en sväng upp till området ikväll.. Får se om det dyker upp ngn förfest, annars stormar vi in hos Danne en sväng innan. Tror man blir besviken på sig själv om man inte går, vi har ju trots allt inga 11 mil.. Som sagt får se om det finns ngt att rapportera senare.."

Grattis Valborg!

// Z //


Eventuell utgång? Dag 2 av 4

Det blev som tidigare påpekats ett par bärs även idag. Pokerkväll med grabbarna och ett gäng öl. Som ni känner till bruka poker och öl gå dåligt ihop, dels för att man sitter stilla i flera timmar och får en alco-chock när man ska gå och göra nr 1, men även att spelkänslan försvinner och man satsar friskt på det mesta.

Efter många om och men kom vi till strömpis där iaf några stammisar befann sig. Det e ju alltid proppat och det var en bra avslutning på kvällen. Dock gick vi in vid 01,00 så dansstegen var lätträknade. Dock blev det några och suget efter måndagens dancefloor har börjat ta form.

image99
Bilden fär tagen på dansgolvet. Surt att man inte har blixt.

Jag är rädd att det blir en sväng till Campus och festivalborg redan i morgon, men det återstår att se huruvida huvet och magen hänger med. Nu e jag ladad för mera avsnitt av Scrubs och en eventuell äggmacka?

Put your hands up for Detroit

// Z //


Helgen en (del)sammanfattning...

I går blev det ett oväntat besök på O'Learys som nyligen öppnat här i Öret. Efter ett par bärs hemma och några till hemma hos Bergarn bar det av.

image98

Blev faktiskt imponerad av stil, utformning och helhetsintrycket blev "äkta" på ngt sätt. Med äkta i det här fallet menar jag similariteten med motsvarande ställen på andra sidan atlanten.
Bostonaccesoarer över hela stället och mycket var fyllt med autografer vilket gör det ännu mer genuint!
Vaknade upp med blykeps och passade på att spendera den första delen av dagen framför tv:n och fem avsnitt av Scrubs, säsong 4.

image97

Kvällen har precis börjat och jag kommer ta mig bort mot vasastan för att knäcka några kalla med Matte, Mackan mfl. Är ju fortfarande lite seg och tänkte ta en dusch för att komma igång. Eventuell utgång på g? - Får se!


"Where did i go wrong? I lost a friend somewhere..."

// Z //


Ps. Ni som varit uppmärksamma har sett att jag fastnat lite för låtar spelade i Gray's anatomy/Scrubs. Ds.

En låda full med smått och gott...

Det var verkligen på tiden att fylla upp kylen och förrådet med drickbart. Var nere på "närköpet" och slog till på en låda med en massa läskande drycker.

image95         

Kartongen innehåller följande:

16 st Lapin Kulta - En favorit i repris!
 1 st Brooklyn brown ale - Ny bekantskap, har bara provat lager innan.
 2 st Budwiser - Klassiker för varma dagar.
 3 st Miller - Orginalet, hade hoppats på att de hade miller lite men icke.
 2 st Samuel Adams brown ale - Har arbetat sig in bland favoriterna.

Hoppas nu verkligen man kan få nytta av en eller två under helgen.

School's out for summer - soon...

// Z //

Tillfällig adressändring,,

Detta meddelande gäller fram till regressanmälan kungjorts..

Ny adress:

Örebro Universitet
Forumhuset, 3 tr
Fakultetsg. 1
70182 ÖREBRO

Anledningen till detta är naturligtvis den tunga arbetsbördan som för närvarande vilar på mina axlar. Kom och hälsa på och drick en kaffe om du har tid! *skratt*

Det verkar vara delade meningar bland folket vilken dag som gäller under Valborgs-firandet. Min chansning är ju att man ska vara på plats under den riktiga dagen innan första maj. Dvs Valborgsmässoafton!

Danne;
Du menar attså att att söndagen, som är den första på festivalborg är bäst? Bara man kan dricka öl och grilla så? Förfest?

Nordvall; Lördag (dvs i morgon) skulle vara en bra dag för lite öldrickande och gammelsnackande! Har du hört efter med Henke H också?

Tompa; Hur blir det med biljetter? Förfest?

Här kommer några
ordspråk om dryckenskap som kan vara bra att reflektera över inför kommande drabbningar.


Det som döljs i den nyktres hjärta, finns på den drucknes tunga.(Grekland)
Fylleri är frivilligt vanvett.(Latin)
En god vodka ger färg åt ansikte och hals, gör hjärtat vekt och fickan tommare.(Ryssland)
Där spriten går in, går vettet ut.(Tyskland)
Ju mer man dricker, desto törstigare blir man.(Danmark)


Simma Lungt

// Z //

Årets första golfrunda - The sammanfattning...

09.25 träffades jag och Mr Italian på GVGK eftersom Bergarn dragit på sig en förkylning av rang. Både jag och Tompa är väl relativt stora tidsoptimister vilket ofta leder till uppvärmning genom löpning till kassan för betalning och sen direkt till första tee. Detta öven denna gång! (Starttid var 09.37)

Första hålet avklardes väl på dryga fem slag för oss båda trots mulligan! Tog fyra slag (sammanlagt av oss båda) innan någon av oss hade kommit av första tee, vilket jag nu i efterhand skrattat gott åt. Hellre nu än på tävlingen om dryga två veckor.

De resterade hålen bjöd på spridda skurar. Riktiga kanonslag blandat med maskdödare av klass. Hyfsade birdiechanser försvann pga ett riktigt risigt puttande och iställetför tre poäng blev det snaranre noll eller max en.

Efter att ha sammanfattat poängen och slagen var vi väl inte helt nöjda, men det e klart första rundan på säsongen är alltid den första. Dock var antal slag på tok för många och när man börjar komma över 100 slag rinner poängen snabbt iväg. Blev dock sugen på mer och väntar med spänning på den nya drivern! - Hoppas den kommer nån gång...
 
Re: Danne -  Tigerlinespelet förbrukade ett tiotal bollar och jag var lite nervös ett tag att de skulle räcka in  mål men det gick bra trots allt.

Sammanfattningen blir dämed - Spridda skurar är bättre än ihållande skyfall....

// z //


Snart bär det av...

... till GVGK, Gustavsviks golfklubb, för en runda golf. Återkommer med resultat och eftersnack!

Tillbax till gröten..

// Z //

Man bli svettig för mindre!

Chili con carne, eller chilipeppar med kött som wikipedia kort beskriver det är fint att käka ibland..
Problemet när man lagar till det är ju styrkan som till en början brukar vara ganska human. När allting väl "sätter sig" kan allt hända.  Man brukar ju bli lite halvsvettig så det e väl bäst att ladda upp med ett stort glas mjölk vid sidan av tallriken..

image94

Inlägget om
chili con carne på Wikipedia är fullt av kuriosa och fick iaf mig att förundras över den mångåriga historian. Ett nedslag i amerikansk matkultur! Nobody Knows More About Chili Than I Do  // H. Allen Smith

Smaklig spis!

// Z //

Dags för fest(lig avslutning av studierna..)

När Danne var uppe och hälsade på i Forum igår pratade vi lite om att styra upp en fest. Eftersom inta alla kan dyka upp på Festivalborg (grr) måste vi helt enkelt styra upp ngt på riktigt , kanske i sommar!
Danne står för boende(?) i hans exklusiva garerob på 19 m2 (*skratt*).

För att öka peppet ännu mer kanske dessa bilder kan representera vad som komma skall!

image92

Mr Sundqvist - lite slirig månne? (bild 1 & 2 )-----------Tompa - the king of Pripps Blå!

image93

Danne - Försäsongsskägg------------------------------------ Nicke - Still goin' strong!


// Nicke - The motverkare av mycket snack och lite verkstad!

Promenix till GVGK

Om planderna håller blir årets första golfrunda på onsdag.  Därför tänkte jag och Bergarn ta en promenad förbi golfklubben och kolla skicket på banan. Om SMHI håller vad de lovar skall det bli dryga 20 grader på onsdag och det låter lovande iaf.


image91

För övrigt har jag slagit på stort och beställt en ny driver,
Callaway FT-3 draw, som jag testade på förra årets demodagar på klubben. Hinner nog dessvärre inte få den till på onsdag, men vill nog gärna slå in mig lite med den innan den får rastas på banan.

Ne ut i friska luften!!

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Eftersom jag varit småaktiv på bloggen under helgen har jag svårt att tillföra ngt vettigt. Dagen har spenderats i skolan med iaf ett hyfsat pass framför datorn. Inte mycket skrivande, men genomgång av några intressanta källor. I skrivande stund tar jag hand om tvätten, som vanligt på söndagar.

Det kan eventuellt bli en promenad nu om jag får med mig Bergarn?!

// Z  //

Jobb-besök och lördagsmiddag..

Efter en hyfsad dag i skolan tog vi en sväng ut till Mariebergs köpcentrum. Vilken byggarbetsplats det är där ute! Coop:s nya stormakrnad börjar ta form och bortom det är det schaktat för mycket mer.. Kan nog behövas om de skall slåss med Bergvik om de norska kunderna..

Väl inne på jobbet var det reunion med alla.. Bla Klabbe var på besök från bilförsäljandet.. Ärendet uträttades och sen var det dags att åka hem och laga mat.

image90

Eftersom kassan börjar tryta blev det till att använda det som fanns i frysen. Bla en fläskfilé som tillsammans med steak house fries och en rödvinssås blev en god middag. För övrigt var det lösviktssallad med gurka, tomat, rödlök och vinegrette.. Hade tyvärr inga alkoholhaltiga drycker av klass hemma så det fick bli en Zero....

Bergarn hade planer på O'learys ikväll, men jag har inte hört nåt än??

Mätt och rund om magen..

// Z //

Blev en kväll framför tv:n och det var länge sen...

Igår käkade vi räkor med rostat bröd och andra trevlig tillbehör. Kändes som en ganska bra avslutning på veckan.
Passade på att dricka min första öl på länge och det fick bli den väl avkylda guinnessen som stått länge mot kylagregatet längst in i kylen. Ganska fint faktiskt.. Antar att man blev inspirerad av Martins öl-snack i veckan..
Hinner jag hem innan bolaget stänger får det kanske bli några miller's, bud's eller kanske Sam Adams.. 
Inga direkt planer inför kvällen dock vilket känns lite trist, men även denna vecka är kontot tömt så jag får gott vänta.
Är ju van att kunna jobba för att dryga ut kassan lite, men pga uppsats och div extrakurser har jag helt enkelt inte tid.

Somnade hyfsat tidigt och vaknade därmed i normal tid, runt 08.00.. Efter ett avsnitt av "Dr Mugg" gick jag upp fixade min standardfrukost och nu sitter jag åter på ORU..

Hoppas man kan få ngt vettigt gjort!

L8er

// Z //

Retrospective

Det började bli lite tråkigt här uppe i F3 när skolan börjar tömmas på folk. Som vanligt står datorn nära och sökandet på YouTube började arta sig.

Anledningen till titeln på detta inlägg är väl uppdelad i två olika klipp. Det första grundar sig i hur ungdomskulturen såg ut under min uppväxt, dvs i mitten på 90-talet.

Tricken, kläderna och musiken var annorlunda. "Bail"-scenerna längre. Behöver jag säga mer?



Som jag tidigare nämnt spelade jag bas under en kort tid. Närmare bestämt under samma era som ovan.
Jag och ett par kompisar ställde upp i Mikaelskolans talangjakt med den här låten...



Back in 1995

// Z //

F3, kaffe och ballerinamuffins...

Har tagit det lite lugnt under förmiddagen för att satsa allt krut nu ist. Det blev en jobbansökan (tack Martin för tipset!) om ett juristjobb i Västerås med inriktning mot IT och ekonomiska brott. Verkar faktiskt passa bra efter vad man har läst. De ville ha in ansökav via post och det var verkligen länge sen man hade ett frimärke hemma. Finns dom fortfarande?
Sen kollade jag på senaste avsnittet av LOST, vilket var riktigt bra som vanligt. Serien har blivit den enda jag följer kontinuerligt. Annars är ju, som tidigare nämnts, Entourage, Scrubs och Frasier , favoriter..  Har fortfarande bara sett några avsnitt av Entourage´så det finns ju verkligen många avsnitt att kolla ikapp. The Office går ju nu, men jag har lyckats missa varenda avsnitt. Det e ju också bra!

Igår blev det en riktig långpromenad ut till fallen utanför Karlslunds herrgård. Tror promenaden tog knäcken på Bergarn för idag när vi skulle gå till gymet var han trött! Får träna mer nästa vecka ist...

Nu sitter jag i F3, men en kopp kaffe, en ballerinamuffins och en nystartad dator, redo att köra igång.

"Är det farligt att dricka kaffe? Nej, tvärtom!" /Kaffemuggen!

// Z //

PS. Det blåser så att taket håller på att trilla av. Vintern verkar vilja vara med och leka lite till! DS.

Fika i forum någon?

DSC00214.JPG

Det har varit en ganska seg dag i skolan och som ni säkert märkt har jag surfat mer än pluggat.. Trodde faktiskt att jag skulle få en hel del gjort idag då jag har suttit helt ensam. Nene, i morgon ska jag a mig själv i kragen!

Ne, jag tror jag åker hem nu ist. Detta inlägg få gälla även för morgondagen!

C U L8er Mr sk8er

// Z //

Bil, Båt, Bil, Jobb, Bostad, Driver, Bil....

Tankarna bara snurrar runt i huvet och jag får verkligen inget gjort idag.  Svårt att hitta vad det kan bero på..

Men
Kenneth, jag kanske ringer dig om jag inte kammar hem 50' i månaden i 25 år! Den här duger gott om jag ska ha råd att äta annat än nudlar efter jag kört några sjömil...

Back to work MF!

ok då!    // Z //

The king of oneliners...

Som en spinoff på Martins senaste inlägg måste jag bara posta detta!  Lysande...



Håll till godo!

// Z //

Träningsskadorna verkar dugga tätt...

Dagen på gymmet var återigen lyckad förutom en fadäs precis i slutet. Skulle lägga ner en skivstång och fick ett hugg i den vänstra delen av ryggen. Allt skedde utan tyngd och kunde lika gärna hänt när jag fem minuter senare tog på mig skorna. Det ironiska var att vi pratade om min rygg precis innan det hände.  Tror inte det var ett riktigt ryggskott, utan mer en sättning/sträckning av musklerna. Kunde ju gå hem utan problem och det kunde jag inte när ryggen pajade förra gången.

Detta medför att resten av veckan får gå till rehabilitering istället för golf och annat smått och gott. Kan vara bra att komma ner till gymet på fredag och köra lite lättare dock. Får helt enkelt se hur det ter sig.

Ett par försök med Siduro-gel och varma duschar brukar funka...

Aj aj...

// Z //


"Heja, heja på, heja på ÖSK..."

Det andra X:et för säsongen och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Bättre med ett poäng än inget och jag trodde Elfsborg skulle vara något bättre, men det är ju fortfarande riktigt tidigt på säsongen.

Verkar varit en bra match som dock skuggades av ett ganska trist vårregn vilket gjorde att jag stanande kvar på ORU ist. Där spenderades 11 glada timmar (08,45 - 19,45) varav minst 4 ägnades åt annat än plugg =)

"Ge mig ett Ö, Örebro är staden"

// Z //

Juristmässan - En besvikelse.

Trots att denna mässa skall vara riktad till oss jurister gav den mycket mindre än vad den allmäna arbetsmaknadsmässan som hållits tidigare. Ett tiotal utställare utan något direkt intresse för besökarna.

De enda som var gav ett gott intryck var Pontus och Christoffer.. (Som alltid) Ne det var nog tur att vi struntade i middagen denna gång. Hade nog inte gett särskilt mycket...

Go kväll!

// Z //


Ibland lönar sig pluggandet...

Efter att ha spenderat ett par timmar på skolan kom ett glädjande besked. Betygen på Statsrätt 5 p hade dykt upp på studentforum. Med tanke på allt jobb man lagt ner blev jag också nöjd med resultatet. Det lönar sig uppenbarligen att plugga och det kan gå bra trots att man läser ett gäng poäng extra.

Jaja, det var iaf skönt att gänget man normalt umgås med klarade sig och det är det som räknas. Detta medför att det, för min del, är 15 poäng kvar att spela om. D-uppsats 10 p och Organisationsutveckling och ledarskap 5 p vilka skall vara klara till början av juni. Dags att bita i det sura äpplet som jag säkert tidigare påpekat.

Blev lite sugen på fotboll i morgon kväll?!


// Z //

Träna, äta, plugga, sova och så juristmässan

Just nu består livet av ovan nämnda begrepp och inte mycket annat får plats. Dock så fick jag några soltimmar i helgen vilken bilden nedan påvisar. Idag har jag och Tompa varit på ÖKK igen och det kändes riktigt bra. Hade fortfarande träningsvärk efter fredagens pass men kom ändå igång bra. - Skönt!

Nu har jag precis landat på skolan för att ta tag i lite grejer som egentligen skulle gjorts förra veckan. Det blir inläsning av material till uppsatsen och sen hoppas jag på minst en kaffe i solskenet. Tror det blir en Top Hat till.

I morgon är det
juristmässan som jag tidigare bloggat om. Tror det kan bli intressant. Bodström ska iaf komma på besök..

Ne nu kom Tompa och mina planer är kaffe! Får se om han håller med?

Flen Flen solsken!

// Z //


Varmt i solen! -mobilblogg.

DSC00203.JPG
Varmt i solen! -mobilblogg.

ABC - Jag känner mig manad..

A is for age: Precis 28 år fyllda, dock med ett utseende som innebär 28-5= 23.
B is for booze of choice: Öl, GT och whisky. (Mjölkdrinkar kan funka ganska bra ibland!)
C is for career: Har snöat in mig på upphandlingsområdet. Vill jobba som offentlig upphandlare ett par år för att senare arbeta med utveckling av området samt konsulta tillsammans med Tompa i vårt framtida bolag.
D is for your dad's name: Hans.
E is for essential items to bring to a party: Goda öl och en varm tröja.
F is for favourite song at the moment: Goo Goo Dolls ? Without you here.
G is for favourite game: Video/dataspel: Need for speed-serien, Klassiska: Yatzy, Monopol och kalaha.
H is for home town: Pennybridge.
I is for instruments you play: Skulle vara luftgitarr kanske? Har faktiskt lirat bas på Mikaelskolans talangtävling. Platsen var en hedrande 4:e med låten Superstar av den amerikanska gruppen Pegboy. Har för övrigt få tag på den utan resultat och är det någon där ute som kan tänkas ha den på någon gammal skiva så hör av er.
J is for jam or jelly you like: Hjortron är gott på glass och drottningsylt på pannkakor.
K is for kids: Gärna, men det är väl inte dags rikigt än! Eller vad säger du Tompa?
L is for living arrangements: Lägenhet.
M is for mother's name: Ewa.
N is for name of your crush: Mia.

O is for overnight hospital stays: Bruten armbåge, borttagna halsmandlar och njursten ligger väl högst på listan.
P is for phobias: Fobier? Smådjur, dvs spindlar och annat skit.
Q is for quotes you like: ??ägna boken en icke otillbörlig mängd uppmärksamhet??
R is for relationship that lasted the longest: Snart fyra?
S is for sartorial style: Jeans, t-shirt, cardigan och på sommaren blir det mycket piké och shorts. Någon direkt stil har jag väl inte?
T is for time you wake up: 06.45 ? 10.00
U is for underwear: Varierade boxers.
V is for vegetables you love: Morot och majs
W is for weekend plans: Nu: Kolla på film och kaka chokladpudding pga pengabrist. Annars hade det helt klart varit trevligt att grilla, ta några öl och gå ut en sväng. Får ta det snart ist.
X is for x-rays you've had: Det mesta ? =)

Y is for yummy food you make: Pastasåser av varierade slag.
Z is for zodiac sign: Fisk.
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Tompa aka VB BF mm (enligt Rille).
Ä är för älsklingstrend: Jag följer nog trenderna utan att egentligen tänka för mycket på det. Tycker spontant att det är ganska kul med mode, men det kan ju verkligen gå till överdrift ibland.
Ö är för en önskan just nu: Jobb, pengar och ett bra boende. Mycket baseras ju av det första så det får väl ligga som prio 1.


 

// Z //

Sommar?

Nu är ju vädret som det ska vara igen.. Har tagit en låååång sovmorgon och det behövdes verkligen.. Mådde inte särskilt prima igår med huvudvärk etc.

Har fått en hyfsad träningsvärk efter gårdagens pass på ÖKK och det kan ha bidragit lite till tröttheten igår.

Nu ska vi iaf ut i solen och ta vara på värmen.  Sov

Fredagen den 13:e april...

Nu e det ju nästan helg igen och dagarna formaktligen springer iväg i rask takt. Har egentligen inte fått jättemycket gjort denna vecka. Men det e ju klart, man bör ju inte klaga när vädret är såhär... Har iaf varit på gymmet i ett par timmar vilket brukar göra gott.

Fredagen den 13:e är ju belagd med en hel del skrock, men folk i allmänhet har även andra saker för sig.

Mina laster är följande:
* Lägger gärna inte nycklar på bordet.
* Klipper inte naglarna på söndagar.

Har du något som kan räknas till skrock?

Ne, nu blir det en sväng till ORU och ett rejält krafttag med uppsatsen, hoppas jag iaf får ngt gjort.

"let's waste time, chasing cars..."

// Z //

Please dial 2 for an english version..

Anknytning -=Tecman=- är på tjänsteresa och återkommer den.... elfte april, klockan tjugotvå och tjugo.

I morgon bär det av till Stockholm, där handledning står på schemat. Jag hoppas verkligen att det ger något, men det är ju helt upp till mig att vara förberedd innan. Efter besöket blir det förhoppningsvis en fika med John och kanske en sväng bort till NK.

För övrigt  känns det lite tufft med uppsatsen just nu, men det ska det ju också göra på D-nivån. Tompa skrämde upp mig lite idag när han läste igenom dokumentet "uppsatshandledning". Tydligen stog det att uppsatsen skulle vara klar redav v 18 vilket enligt mina beräkningar är i slutet av april!!   Vet inte riktigt om det stämemr men på kurssidan står det den 22/5 och det är mer i min smak!

Jaja.. Nog sagt om det!

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Skärtorsdag - En torsdag som andra torsdagar förutom att "da man" Tompa fyllde 30-something... Trevligt med lite kaffekalas på Supreme med tillhörande kyckling/curry-macka. Sen bar det av till skolan för att låna lite böcker på bibblan.

Långfredag - En lååång fredag i skolan. Filade lite på inledningen till uppsatsen och försökte få ner lite vettigt inför mötet med min handledare på onsdag. Det gick väl semibra om man får uttrycka sig kryptiskt.

Påskafton - Normalt en ganska trevlig dag med fest och mat. I år fick jag hoppa in och jobba från 10-16 och det behövdes ju rent ekonomiskt. När jag kom hem blev det en snabb omsvidning för att hämta syrran på väg till middag hos morsan med särbo i Karlskoga. Där stannade vi fram till 21,30 för att sedan ta bilen hem igen.
Väl hemma började tröttheten sätta in på allvar och jag blev kvar i soffan framför tv:n där Göta kanal sövde mig i en rask takt.
Hade tidigare under veckan pratat med Nordvall som ville styra upp en fest vilken jag gladeligen hade gått på men oturligt nog kollade jag in på internetbanken och fick reda på att 363,62 kronor fanns kvar till nästa csn. Det e ju alltid trevligt på dessa fester men humöret och ekonomin gjorde att jag fick bli en looser i år. Får ta igen det nästa gång.
Passade på att skicka ut ett gäng personliga påskhälsningar i år till vänner och bekanta vilket iaf resulterade i ett visst sällskap då M var på fest.

Påskdagen - Vaknade hyfsat utvilad och var redo inför dagens ätande. Dagen flög förbi och nu är det helt plötskligt kväll igen. Har tid i tvättstugan så jag behöver inte känna mig rastlös.

Annandag påsk - "Vem vet?,- inte du, vem vet inte jag?"   Jag vet iaf att fortsatt arbete med uppsatsen står på schemat. Funderar på när man ska få sig ett liv på riktigt. Plugg och dåligt med pengar börjar ta knäcken på mig till slut. Nja, helt borta är jag väl inte än och nu är ju golfsäsongen inte långt borta. (trots att det snöar lite i skrivande stund)

Ja, glad påsk på er alla...

// Z //

Retrodesign...

Volvo 480 har, enligt min mening, varit en fulsnygg bil som inte fått någon vidare uppskattning. Den något futuristiska desigen var drygt 20 år före sin tid. Många "bilkunniga" hävdar att 480:n kan bli framtiden samlarobjekt likt P1800, 780 mfl och det är nog något jag kan instämma i.

image85

Den nya C30:n har ur vissa vinklar tydliga retrolikheter som jag tycker framhäver Volvos arv. Volvo 480 blev ingen direkt hit vin lanseringen 1985-86 men som sagt kan det nog bli ett uppsving inom kort. Enligt uppgifter från
Volvo 480-klubben är årsmodellerna 90+ och framåt mest eftertraktade och i bilens ursprungsland Holland har den redan fått viss status.

Det känns som ett köpläge nu. Bilen ovan verkar va i ett hyfsat skick!

Brum brum

// Z //

JO och lagstiftningsmakten..

Har precis suttit och läst igenom JO:s (Mats Melin) syn på fildelningsrazzian för drygt ett år sedan. Ganska intressant läsning, framförallt för att man precis avslutat 5 p statsrätt där ett  pm inriktades mot JO:s jurisdiktion. Det intressanta i det här fallet är ju inte fildelningen i sig utan framförallt frågan om RF 11:7 tillämplighet:

"Ingen myndighet, ej heller riksdagen eller kommuns beslutande organ, bestämma hur en förvaltningsmyndighet i särskilt fall skall besluta i ärende som rör myndighetsutövning mot enskild eller som rör tillämpning av lag."

Det är här den stora rättsliga överträdelsen ägt rum. Kan man inte lita på de grundläggande reglerna i statsskicket så försvinner rättsäkerheten och med den även de fundamentala skillnderna vad som är rätt och fel.

Kul att läsa om fall som fått mycket respons i media och JO-uttalanden likt detta tenderar att motverka de kritiska synpunkter som ställts mot ämbetets sk uddlöshet.

Juridik i vardagen kära läsare...

// Z //

Fika igen??

Jag blev lite sugen på sockerkaka efter att ha sett KENO-grabbarna mumsa i reklamen. Passade på att baka en lätt citronkaka som delvis fick ett ripplat chokladigt inre. Hoppar kaffet i denna paus och tar ett kallt glas med mjölk i stället.

image84

Tur att jag ska ta en promenix idag och träna på gymmet i morgon.. (darav de två skivorna)

Mums mums

// Z //

Dags för kaffe...

Ibland när man kört fast är kaffe det enda hjälpmedlet för att komma tillbaka i matchen. Sitter i skrivande stund och letar material till uppsatsen och motivationen och inställningen är inte lika entusiatstisk som den var vid samma tid förra året.

image83

Tre ljusglimtar finns dock under den kommande våren.

1,
Festivalborg - En fest som i år, mer än någonsin, riktar sig mot studenterna på Örebro universitet. Festivalen flyttar in bland studentbostäderna på studentgatan och parkeringen kommer vara fylld i dagarna 2 (eller 3) med tanke på valborgsmässoaftons placering i detta års kalender. Det finns eventuellt chanser till en riktigt återförening/avslutning av snart fyra års studier och min förhoppning är att de utflyttade studenterna också joinar.

2, Lindebergs Grant Thornton Sesam Open den 9 maj på en av landets finaste golfbanor, Lanna. Slaggolf står på schemat och tävlingen är indelad i tre klasser efter spelhandicap. Förra årets tävling var trevlig, trots ett riktigt uselt väder och blöta banor. Här får man skärpa till sig och hoppas att det håller hela vägen.
Jag är egentligen inte så mycket för golftävlingar, men denna är i stort sett gratis (100 kr) och innehåller greenfee, lunch, transport och bankett på kvällen. Sen kan det vara roligt att gå med företrädare från näringslivet som om man har tur kan bli framtida arbetsgivare. (Man kan ju alltid hoppas)

3, Juristmässan - Som namnet antyder är det en arbetsmarknadsmässa för jurister. Det är först i år man verkligen måste ta den på allvar och jag hoppas att man kan få ut mer än lite godis och några pennor. Förra året var efterföljande sittning kantad av slutspelshockey och hetsande av trevlig trubadur. Detta år kommer middagen hållas på slottet och det känns som det är onödigt att missa. Hoppas bara privatkonomin tycker detsamma.

Ses och hörs...


// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Förra helgen avslutatdes skidsäsongen och det kan ju inte bli bättre när nu banorna öppnar i rasande takt och vädret visar sig från sin allra bästa sida.

Var och hämtade mina klubbor som stått på vinterförvaring och placerade dom i den nya bagen. Det känns ju som en nystart att få en ny bag utan tjugoelva snickerspapper liggande på alla möjliga och omöjliga ställen. Är lite sugen på en ny driver och funderar på denna
Cleveland 460 Comp. Men man kanske skulle lära sig spela riktigt med det material man har nu i stället. fast det e ju klart, golf är en psykologisk sport och känner man sig tillfreds med materialet så går det ju mycket bättre! (kanske)

image82

Det har dock inte blivit ngt spel ännu pga besök från GBG inkluderat två vattenkoppssjuka barn i 3-5 års åldern. För övrigt har det promenerats friskt bla ute vid sommarro i Adolfsberg där det knoppas i rask takt.

Jag funderar på att åka ut till ranchen och slå lite? - Ja det tror jag blir perfa.... Neeej - tvättstugan!


Ses // Z //