På resande fot...

Är nu inne på min andra vecka på vift. För närvarande är jag i Linköping och har precis pratat av mig en rejäl stund med Tomas. På lördag är det dags att flytta och det är naturligtvis frusterande att vara hemifrån när det finns kartonger att packa. Ska försöka och ta en kort jobbvisit på fredag. Mycket att göra på kort tid!

Gate upp och gate neer, fy schalingen... (eller är det fel uttryckt Kellerman?)

// Z //

En delsammanfattning...

Svenskarna faller ur OS som käglor men det var väl delvis väntat. Höjdhopp, tresteg, simning, mm. En del godkända placeringar men händer inget snart så blir det ett av de medaljfattigaste spelen ever. 

Men...

Det är ju grym tv iaf, trots svenska motgångar. Simtävlingarna har ju slagit alla förväntningar, friidrotten är inte mycket sämre, tom fotbollsturneringen är sevärd. Tennisgrabbarna Johansson och Aspelin gjorde i stort sett allt rätt. Ja OS har varit rikigt bra hitills och vi har ju precis passerat halvtid.  Det är bara att njuta...

One world, One dream, One Phelps...

// Z //

Kort på kort...

I veckan kom mitt nya bankkort, passade på att hoppa på reklamtricket med kort på kort.



Kvalién på bilden är faktiskt riktigt bra och appliceringsverktyget fungerar bra. Hoppas bara att detta kort står ut längre än det gamla.

// Z //

Ny layout...



Skulle vilja ändra lite layout på bloggen men har inte lyckats än...


// Z //


Kvällsmat...

Efter att ha varit sängliggande under större delen av veckan var det verkligen dags att laga lite mat som inte var flytande. Det är sällan man får pankakor över och denna gång fick det bli en fylld form med creps.



Fyllningen var skinka och champingoner, till blev det en enkel sallad toppad med saltade solrosfrön.
Sen var orken slut igen. Rethosta och tjockt innanför pannbenet.

// Z //

En arg brottare...

Innan OS-brottningen började såg jag ett reportage om Ara Abrahamian och hans satsning mot guld i Grekisk-Romersk stil. Han var ju nära att lägga av efter OS 2004 då han tog ett silver. Fyra år av slit och nu var chansen här igen, dags att visa var skåpet skall stå osv. Det som följer har de flesta sett och antiklimaxet var ett faktum.

Jag är själv en ganska dålig förlorare och kan till viss del förstå hans
protest. När livet är bittert värre känns det skönt att bara skita i allt och plantera bronsmedaljen i mittcirkeln, linda golflkubban runt ett träd eller bara slå badmintonracket hårt i golvet!

 See you in London 2012

// Z //

OS vad annars?

Jag är inte direkt känd för att ha tur, men att bli sjuk under OS är iaf ett steg på vägen. Tänk om det hade varit en "vanlig" dag i augusti, program från UR, lyckochansen och annat crap hade ju varit den ultimata tristessen. Martin tipsade mig om SVT PLAY där man kan välja och vraka i det buffébord som OS är, speciellt när tv-tiderna inte passar den normala dygnsrytmen.

Har hunnit med att jobba lite också, ett par timmar av småfix som måste göras denna vecka. Nu blir det volleyboll innan det är dags att äta något.
 
// Z //

Förkylning...

Att vara sjuk är inget vidare! Nu har jag haft feber i drygt ett dygn och kroppen är inte på topp. Som lite tur i oturen har det åtmindstånde regnat ute så temperaturen har varit behaglig. Har precis druckit lite nyponsoppa och räknar med att snart vara tillbaka i sängen. 

Dags att sluta gnälla och ta en Alvedon.

// Z //

En hyfsad start på dagen, men...

Känner mig lite seg efter gårdagens kräftskiva, det blev inte jättesent men man kan naturligtvis bli trött av andra orsaker, något som visade sig vara halsont, feber och ett konstant tryck över bihålorna. Har känt mig seg under hela veckan som gått men nu verkar det bryta ut på riktigt. Det som gör det hela bättre är att Sverige, genom Emma Johansson, tog sin första medalj i dessa olympiska spel!

Go go go!!

// Z // 

080808

Efter drygt fem år var det igår dags att ställa den stora frågan. Naturligtvis blev jag världens lyckligaste när jag fick ett jakande svar! Det hela skedde efter en trevlig trerätters middag på en av Örebros restauranger. Platsen var på bron mellan slottet och Karlolinska skolan.

Det känns mycket trevligt att ta ett steg närmare vuxenvärlden, även fast det är långt kvar till
KG:s nivå.

// Z //

Frukost...

Under denna veckar har jag zappat förbi ett flertal vikt/mat/hälso-program på min väg till tv4-sport längst upp i kanallistan. Igår fastnade jag lite framför ett program som gick ut på att en tjock och en smal fick byta kost under en vecka. Den smala killen knaprade två koffeintabletter till frukost. Funderade själv på vad jag ätit till frukost under semestern och det var inte särskilt mycket, eller frukosten har snarare blivit lunch, något som fick mig att laga en riktigt frukost idag. 



Att skippa frukost har dock inte resulterat i en slimmad kropp då jag valt att "äta igen" senare under dagen. Sedan barnsben har man ju fått höra att frukosten är det viktigaste målet på dagen och det ligger helt klart något i det. Sagt och gjort - Äggmackor med O´boy kändes inte helt fel.

Nu halvseg OS-invigning på tv. Sverige har 186 i turordning...

// Z //

Nu drar det igång på allvar...

Jag pratar naturligtvis om OS, en av tv-sportens största händelser, ever! Som alltid när OS drar igån är man peppad på att se allt. Förut har jag sörsökt lägga upp ett egenhändigt schema så man inte missar viktiga milstolpar i historen. Nu mera har Sportbladet gjort det jobbet. Bara att ladda ner till windowskalendern!



Olika färgkoder och specificeringar per sport, svenskarnas tv-tider mm. Kan inte bli bättre. Tyvärr ligger många av finalpassen under arbetstid vilket förtar känslan lite men radiosporten kan man iaf lita på. Får se om man orkar dra sig upp ur sängen mitt i natten, å andra sidan är det ett incitament till att knoppa in tidigare på kvällarna och vända semstertrenden med sena nätter. 

Go go go!

// Z //


Ny adress...

Vissa meddelanden är extra roliga att få. Vi har sedan en tid tillbaka letat efter något större att bo i. Trots ett hyfsat utgångsläge har de flesta av de lägenheter vi tittat på haft en eller flera brister, läget, storleken, skicket osv.

De krav vi hade var få men trots det svåra att få ihop till en lägenhet. tre rum, nära till stationen pga mina dagliga resor till Arboga,  nära till citykärnan med allt det innebär och gammal stil med högt i tak.

Efter en tids väntande ringde hyresvärden idag och meddelade att vårt byte är ok, så i månadsskiftet aug-sep byter vi våra 38 m2 till straxt över det dubbla.



Mycket jobb är kvar innan man är färdigpackad och redo att flytta. Trots att jag är ganska rutinerad när det gäller flytt (6 ggr) är det alltid ett tufft schema för att hinna med allt.

Nu är det dags att ta tag i vinden, men först Morden i midsommer och en flyttpizza (ja, vet att det är lite tidigt men...).

// Z //

Long time no see...

Det var säkert över ett år sen sist men nu står den på bordet. Håller tummarna och hoppas att inga gasproblem uppkommer.



 Har tagit ett par stadiga promenader denna vecka och kompenserar lite. Dags att hugga in!

// Z //