Bilannonser på blocket!

Jag och Danne satt och slängde usla exempel på folk som försöker kränga rishögar (gamla bilar) på nätet till godtrogna köpare utan koll..

Här var mitt förslag på vad den här säljaren verkligen menade! (efter = kommer mina kommentarer)

BMW 320i -91

Bilen är mycket välvårdnad. 100 % rostfri. Den går mycket bra i motorn och växellådan = Ingen kommentar!!

Teknisk specifikation enligt säljare:

*2liters 6 cylindrig motor (går riktigt bra.) = Med starthjälp och oljebyte varannan vecka eller?
*5-växlad manuell = utan back?
*150 HK =när den var ny -91!
*olja+filter bytt 061026 = Mot ett begangnat från skroten?
*ACC/Klimatanläggning = På grannens bil!
*El-taklucka = numera manuell!
*Servicebok = köpt på blocket!
*Vinterdäck 15 (nästan nya) = Men varför står det -94 som tillverkningsdatum?
*3 Nycklar = Hem, garaget och bilen.

Var bara tvungen!

// Z //

Press play on tape!

Det här är kanske nåt för att lösa rastlösheten och tristessen för ett par timmar??

// Z

Helg och inget att göra?

Lördagen är veckans höjdpunkt eller?

Jag har sedan jag vaknade 11.30 funderat på vad jag skall göra idag. Tog mig upp ur sängen och plockade i ordning lite för att sen ta en långpromenix förbi syrran för lite småfix med datorn.

Väl hemma igen funderar man på vad alla andra gör en dag som denna? Kanske finns några tips till mig!

Tacksam för inlägg

// Z //

Vart tog junior vägen??

Helgen har varit relativt lugn i förhållande till hur vår vän Martin-Rocker verkar haft det?? Europe mm..

I fredags blev det en amerikansk afton med "Smokey ande the bandit" i specialutgåva med 5,1 ljud och vad är en amerikansk klassiker utan ett par Sam Adams black lager...
Gänget (Jag Danne och Richard) passade även på att  se 3:an i samma serie, vilken jag inte sett tidigare och tur var väl det! Tur var att sherifen Justice finns kvar samt att man hade fått i sig några pilsner, för bra var den inte!
Lagom, när ögonlocken kändes tunga, klockan 01,00 avslutades kvällen med en promenix över en 14is-fylld statskärna hem till sängen..

Lördagen var egentligen planerad att bli en utgångsdag, men det fick ändras pga mammas tidigarelagda födelsedagsfirande, en helg innan den egnentliga födelsedagen. Proppmätt och ruskigt trött efter en tur till kyrkogården kom vi hem vid 22-snåret och  soffan kändes mer lockande än 
Björnstugan..

Ny vecka och ny delkurs...
Efter Juniors frånvarande i USA har det hänt ganska mycket i skolan och idag var inget undantag!
Jag kom dryga 10 minuter innan föreläsningen skulle börja och var den enda i kompisgänget som verkade kommit dit? Gick och satte mig långt bak i HSL1 och väntade ut tiden. Klockan blev 12.00 och dörrarna stängdes- Ingen Danne eller Tompa. Efter ytterligare 10minuter dök Valla-killen upp, men fortfarande ingen  Junior?  Vi funderade lite på om han hade klarat av  lördagens bravader med Mats och vi enades om att så troligen inte var fallet!

Föreläsningen startades med en presentation coh lite bakgrund till den nya delkursen och strategi/marknadssegmentet av det komplexa företaget. Föreläsaren kändes ok, men otroligt diktatorisk i sin pedagogik och framtoning. Sen kom smällen, och ni kanske förstår vad jag menar?!

83630-31

Antar att det e dags att börja plugga på en gång!


Hörs // Z

Floskel?

Jag och Mia snackade lite om livet i allmänhet och vi kom in på att Martin var på Europe i Karlstad igår.

Mia  "- Europe, vilka är det?"

Nicke "-det vet du väl?"

Mia "-ne"

Då tog jag ton och sjöng på några rader från final countdown

Mia "- ja, men det där e ju Joey Tempel!"

Nicke "-hahaha, ja iaf nästan!"

Thomas Kuhn spökar! -lite av ett internskämt..


Citat från min hemtentamen som skickades in i går kväll:

"Frågan är om vi står inför ett paradigmskifte? Det är naturligtvis svårt att definiera på så begränsad tid, men många av de nya entreprenörerna hävdar det. Varför? Bla ges regeringsskiftet en stor tyngd i resonemanget. Är paradigmbegreppet ett stort ord att använda i detta sammanhang?  Thomas Kuhn menade i alla fall att symboliska generaliseringar, metafysiska aspekter, människors värderingar och vissa idealexempel skapade ett nytt sätt att se på omvärlden.
Enligt min mening har detta paradigmskifte inte ännu skett, trots att IT-bubblan var ett stort steg på vägen. Det verkar som framtidens Sverige skall ledas av entreprenörer och inte av forsknings & utvecklingsföretag."

// Trevlig helg!



Tentan foldades och jag väntar på nästa flopp!

Ja, den här dagen kunde ju varit bättre!  Tentan kändes bara sur och trots goda förberedelser från många verkar det kört ihop sig.

Kommentarer efteråt:
"Jag vill bara svära över tentan! Vilken tidsbrist har aldrig varit med om liknande. Antar att jag inte är ensam om att inte haft tid till att svara på alla frågor, med tanke på hur många som va kvar och skrev vid 19."

"ja, vad ska man säga om en uppgift som sammanlagt är värd 15p då? lite dåligt...
annars tyckte jag att tentan var svårare och sämre utformad än de gamla tentorna man övat på."


"Håller fullständigt med! Var 2-3stycken som gick tidigt, pga att de förstod att de ändå inte kommer klara av tentan, resten satt i princip till 19.00.
Har inget minne av att vi tidigare hållt på med delbudgetar för att göra likviditet/balans/resultatbudget. Och att denna då ska vara värd 15poäng är ju sjukt.
Denna tenta är inte lik någon annan =/  70%VG i Våras 70%U i höst eller ?"

"Håller med om att den här tentan var så mycket svårare än de gamla som vi haft tillgång till!
Har inte pratat med en enda som tycker annorlunda! Borde inte vara så svårt att klara första tentan i A-kursen!"

Nu till ngt roligare. Den planerade mummafesten verkar bli ett faktum. Datum är inte helt spikat men det lutar åt helgen 1-3 december som för övrigt verkar bli en fullspäckad helg om jag hinner med allt .
1,
Mummafest (hellst fredag?)
2, En sån där komersiell klassfest som kostar 380 spänn på lördagen.
3, Julbord på Båsenberga Golf & CC på söndagen.
(4, Sen måste man ju kämpa på inför omtentan den 9 december)

Nu blir det finliret på hemtentan som skall in i morgon!!

En riktigt trevlig helg!

// Z //

Inför Göta kanal 2

Det är inte okännt att mitt engagemang för Göta kanal uppföljaren varit stort hittills och en grej som jag tyckte var steccool, var Bjorn H:sson Larssons outfit, nämligen en overall...

Lagom till premiären för uppföljaren ett par decennier senare har klädmärket
Cheap Monday
tagit fram ngt som kan vara en potetiell hit på premiären. (tror dock inte designerteamet på Cheap monday har associerat till filmen när dom skapat plagget ifråga)

Tänk er mig i denna och ett par pilots..

// Z //

Trevlig sista kväll innan tentan!

Kom precis hem från skolan och musikhuset. (Klockan är nu ca 22 20). I morgon är den sista av denna veckas långa skoldagar, men denna tog ändå priset. Dock så avslutades den väldigt trevligt. Från början var vu ganska många som satt uppe på bilioteksbalkongen men ju fler av klockans timmar som flöt förbi ju fler försvann det.

Till slut var vi tre kvar, jag och sen en grupp på två personer som verkade plugga pedagogik. Efter ett tag fattade jag att det VAR pedagogik A diskussionen uteslutande omfattade. Efter att ha känt Olle K i ett par år har man fått höra det ena och det andra om just den kursen och pedagogikämnet i övrigt.
killen i sällskapet verkade bli rastlös och det kanske inte var så konstigt. då klockan närmade sig 21,10.  Efter en diskusion om kurslitteraturen och kursföreståndaren kläckte han ur sig följande:
Jag citerar: "..hur kan dom göra något logiskt så otroligt invecklat och dumt!"


Efter ytterligare 10 minuter gick han ner till flygeln och satte sig och spelade riktigt bra loungemusik från 21,20 och framåt... Framåt 21,45 avslutades den spontana konserten men ett potpurri av kända filmlåtar från bla Sagan om ringen och Jurrasic park.  Mycket uppskattat av de två i publiken!

Det är händelser som denna som gör att musikhuset är ett smultronställe på skolan, ev ett av de bästa!

Tack för idag!

// Z //

Man bli svettig för mindre!

Jag är höjdrädd i vanliga fall men det här..

http://www.freeride.se/photo/view.php?id=32534