Golf är en härlig sport.... forts... Kårsta GK

Precis hemkommen från en trevlig runda med Bergarn som uppvisade ett bra spel med bla 3 par och 39 poäng dvs en välförkänt sänkning.

Själv gick det hyfsat och de långa järnen börjar gå riktigt bra, dessvärre puttar jag fortfarande som en kråka!
Hade flertalet hyfsade birdiechanser som till slut gav en bogey eller dubbel. Det e inte bra för självförtroendet direkt. Dock gick drivarna långt och rakt för det mesta och det finns inget som känns bättre än en fin drive på dryga 250 meter... (på stenhård fairway med mycket stuts)

Som sagt - En mycket trevlig golfdag med bra väder och gott sällskap!

klart slut

///Z///

Nu har man suttit och laddat en vecka och....

...får reda på att storutgången på lördag troligen inte blir av!

Hemma från jobbet 20,47 och möter en trevligt sprudlande tjejfest i lghen
Kom till jobbet i morse och det visade sig att en extratjej har akut fått åka in till sjukstugan och det tvingar mig att joba på söndag. När man nu sitter och läser alla vänners bloggar och förundras hur mycket tid de spenderar utomhus i det trevliga vädret börjar man inse att det inte är humant att jobba 5 hela helger i Juli.

Om det inte kommer en fet lönecheck med massor av OB-timmar i augusti så kommer jag personligen gå i psykisk konkurs. Tur e väl att vistelsen i NY väntar samt en höst av studentfester och insparksfestivaler.

När e det föresten dags att ställa till återföreningsmummafest hos Tomas??
Kanske värt att dra ihop nåt under festivalveckan på universitetsområdet? Skickar passningen vidare till de det berör!

// Z //

Golf är en härlig sport.... forts... Mosjö Golf & Country Club

Nu har man precis kommit hem efter den första rundan på nästan två månader. Började bra men sen slank de bra slagen ur kroppen. Det bästa med rundan var solen och värmen som skapade ngn slags rosafärgad yta på mina armar - solbränna måste det vara?
Skämt å sido var det trevligt att få lite färg på kroppen efter en månad inomhus.

Morgondagen bjuder på caddiejobb på inspelet inför Johans spel på bergslagstouren och jag hoppas att vädret håller i sig! Han gick 3 slag under par på rundan idag (dock från gul tee men ändå) och ser lovande ut.

C U L8ER

Tentamen i Straffrätt....

Jaha, då var ytterligare en tentamen skriven, sommarkurser är jobbbigt ibland..

Jag gick helt emot mina principer denna gång. Jag är alltid den som går sist och fikar mest på tentorna. Annat var det denna gång. Pga mycket trafik på väg ner till Lkpg kom jag precis i tid till tentan som startade kl 0800. I vanliga fall brukar jag vara utanför lokalen en kvart innan, med nyhandlad proviant.
Denna gång hade jag en flaska vatten och satt endast tre timmar (av fyra möjliga) och var den som gick först... känns konstigt, men jag svarade på alla frågor och det kändes väl hyfsat. Någonstans i närheten av G, kanske några under eller över. Jag var inställd på att göra omtentan i september och så känns det väl fortfarande, fast det gick nog bättre än vad jag trodde igår kväll vid sängdags. Hde ju inte pluggar übermycket direkt.

Nu har antagningsbeskeden kommit till höstterminen också. Jag e antagen till 30p vilket jag hoppades på, men en 5:a ska bort. Det blir iaf FEK A tillsammans med antingen IT & Demokrati eller Kvalitetsutveckling.
Var ca 20:e reserv på Börsrättskursen i Uppsala och man kan väl inte hoppas för mycket på den direkt..

Nu ska jag koppla av en stund iom att jag var uppe vid 05,30 i morse..

Tjipp tjipp..


//Z//

Ja nu sitter man här igen...

...och grubblar en massa inför tentan.

Har precis vaknat efter att somnat med lagboken uppslagen på brottsbalkens 10:e kapitel.
Mina förberedelser känns kanske inte som vanligt men man får ju helt enkelt hoppas på det bästa. Fick precis svar på 4 övningsfrågor som iaf till hälften var rätt! =) alltid nåt..

Nu ska jag börja packa skolväskan med det nödvändiga och ni som brukar skiva tillsammans med mig i vanliga fall vet att det e dags att gå till ICA och köpa proviant så man klarar de fyra timmarna!

Dolus & Culpa!

// Z //

Tentavecka...

... och det känns väl inte helt peppande efter att ha jobbat 6 dagar i streck.
För att få lite lugn i mitt sinne tog jag en paus och övningskörde med syrran till Kumla där vi tog en fika, efteråt körde vi ut en sväng till Ekeby-Almby och kollade på de trevliga husen. Avslutningsvis åkte vi hem till mig och la in en massa bra låtar på hennes nya mobil (W810i) som jag för övrigt är riktigt avnundsjuk på.

Just nu sitter jag och försöker hitta övningstentor på nätet, ngt som vanligtvis brukar hjälpa till när man sitter på tentan och försöker minnas vad man ska skriva. Till alla dom som funderar på att jobba heltid och plugga samtidigt hävdar jag -Forget it!! hehe.. (naturligtvis går det, men inte på sommaren när man bara vill vara ute och göra annat)

Åter till sökandet..  Fortsatt trevlig dag till alla som läser detta!

//Z//

Jag är helnöjd...

Grattis Italien!

Italien har enligt min mening haft det bästa spelet genom hela turneringen, det var synd att dom sprang sig trötta i första halvlek, men det lyckades trots allt. Genomgående bra defensiv och offensiv gav till slut utdelning!
Har ju i tidigare inlägg sagt att Frankrike inte spelar den fotboll jag vill se och det måste jag säga att jag håller fast vid. Men vissa undantag finns i yttermittfältarna Riberi och Maloda men även Mr Henry.

Många klagar på Portugal och Italien för deras filmningar, men Frankrike har ju uppenbarligen fixat flera mål på samma sätt. Trots det bjöds det upp till en trevlig match som utföll helt i min smak med Italiensk seger!

Turneringen är nog topp 3 av de jag minns. VM 90 - en klassiker och VM 94 - oförglömlig.

Slutar som jag började - Jag är helnöjd!

Jobba är överskattat... forts.

Ibland undrar man vad folk gör inomhus på ett köpcentrum när solen visar sin allra bästa sida. Det har varit en jämn ström med folk i butiken trots det mycket trevliga vädret och man undrar bara varför?

DAgen började med ett par matcher bordshockey i väntam på att "lådan" skulle öppna, samma mängd kunder som vanligt och en ganska avslappnad stämmning.
Strax efter lunch small det till, dels på himlen och dels i butiken. Skyfallet förde alla semesterlediga personer till Mariebergs köpcentrum.

Likt en hjord av skenande antiloper kom kunderna inspringande och man hoppades på att kränga lite tervliga produkter.
Oj vad fel jag hade!  Uppskattningsvis hade varannan kund med sig en trasig/icke fungerande produkt som skulle bytas ut eller lagas.

Dagens kommentar 1,
Man blir förundrad av hur vissa människor tänker när de kommer in med en produkt som varit trasig i ett gäng månader utan att komit in med den tidigare.
Kund - "... Va tar det 10 dagar att laga min digitalkamera? varför?"
Jag - "Men du sa ju precis att den varit trasig i månader?"
Kund - " Ja men det e ju nu jag ska använda den!"

Förtänksamhet! Tänk på att de flesta serviceverkstäder minst håller stängt ngn vecka / år och det är ofta i Juli!

Dagens kommentar 2.
Kund - "Hur lång garanti är det på den här varan, jag köpte den julen 2004?"
Jag - "Ett år"
Kund - "Nehe, konumentköplagen säger två år!! (ps. har aldrig hört någon lag säga nåt nån gång)
Jag - "Nja nu har du nog fått det om bakfoten. Garantin är ingen lagstadgad rätt utan är upp till de olika återförsäljarna att välja efter eget tycke under förutsättning att inte leverantören ger en längre tid."
Kund - "Ne där har du fel! Garanti är alltid två år."
Jag - Jag tror du blandar ihop det med reklamationsrätten som numera är TRE år och förutsätter att ingen yttre påverkan skett. I och med att vår utlovade garanti löpt ut hjälper jag dig med en reklamation ist."
Kund till fru/sambo - "Där ser du!, jag hade rätt!"
Jag funderar - *hmm har han fortfarande inte fattat?*
Jag - "Jag vill även upplysa dig, nu innan vi skickar in varan till leverantören, att om det nu skulle finnas ngt fel som påverkats av någon yttre åverkan täcker inte reklamationsrätten detta och en felsökningsavgift tas ut på 250 kr"
Kund - "Ne jag ska inte betala ngt, jag har ju garanti!
Jag - "Hmm, denna kostnad tas ENDAST ut om någon yttre påverkan skett, precis som jag sa nyss!"
Kund - "jaha.."
Jag - "Ja, man kan ju tappa telefonen eller få den fuktskadad."
Kund - "Ne nåt sånt har inte hänt"
Jag funderar - *Vem har aldrig tappat sin mobil i marken?*
Jag - Ne, nu får vi ju hoppas på det, men för att förtydliga det ytterligare så tas en avgift ut från verkstaden om sådant skett"

Samtalet löpte vidare utan några direkta hinder och kunden gick och jag pustade ut!
Om man nu tycker sig kunna konsumentköplagen, läs då på 2006 års upplaga och inte 1986!!!

Nu e det fotboll som förhoppnigsvis lättar mitt sinne! Slutgnällt för idag! *hehe*

Ha'de

//Z//




Fotboll är en häpnadsväckande sport... Forts...

Jaha då var finalmotståndarna korade!

Måste säga att mina lyckönskningar går direkt till Italien, trots att de i många lägen tjurar och filmar för mycket, men enligt min mening spelar Frankrike inte den fotboll jag vill se. Det e klart att finliret försvinner när det börjar närma sig final, men Frankrike hade ju inte många målchanser i spelet mot portugal och de flesta lag kan göra mål på straff. All heder till Portugal som jag tippade som topplag redan innan VM. (Många undrade vad jag täkte på) De ha bjudigt på roligt spel och starka profiler. Dock borde de tagit det lite lugnare mot Holland och England, mycket gruff och snack men mindre verkstad.

Jag hoppas att min favorit i det Italienska laget avgör, dvs ex-argentinaren Mauro Camoranesi, som var pigg och löpvillig mot Tyskarna. Italienarna står, enligt min mening, för det fina spel som jag vill se och som sagt hoppas jag att de tar titeln! 

Avslutningsvis blir det en höjdarmatch om tredje pris. Jag vill se mer av portugal och med den tyska publiken på plats kan det bli en trevlig tillställning!

Hej hej, hemskt mycket hej!

// Z //

I love you, Ich liebe.....

http://www.youtube.com/watch?v=DLXHMe7Y4yY&search=zlatan

Någon hemmasnickare har varit framme..


C U L8er

Jobba är överskattat...

Nu har man jobbat ett par dagar och börjar se hur verkligheten i arbetslivet ser ut..   *pust*

Den här dagen var extremt jobbig, då jag först försov mig och vaknade 20 minuter innan jag skulle vara ombytt och klar i min arbetsmundering. Stressade igenom en snabbdusch och kom till jobbet 2 minuter för sent. Efter en timme blev det ngn form av allvarligt serverfel på datorerna och vi hade till slut bara ett par datorer som fungerade. En massa kunder i "lådan" som kommit på att deras trasiga saker skulle lämnas in just denna dag. Jag sålde ingenting på ca 4 timmar och timlönen blev relativt låg + att många kunder har en dålig ovana att komma in 19,45 varje dag dvs 15 minuter innan stängning.

Slutade trots allt precis 20,00 och stressade hem till syrrans födelsedagskalas med tårta osv..

Skön avslutning framför tv:n och imorgon e det samma race igen!
Jag och Olle K skall kolla på fotboll hemma hos mig kl 17,00 och den som har vägarna förbi är välkommen.. Toppmatcher på g!

God natt

// Z //