Bara en helg kvar...

Nu är det snart dags att bli vuxen på riktigt.

Ringde och dubbelkollade min flyttledighet som kommer förskjuta det oundvikliga ytterligare en dag framåt. Som statligt anställd har man rätt till semesterledigt vid flytt vilket jag naturligtvis är riktigt tacksam för. Skönt att få en extra dag att komma iordning på.

Vidare har packandet fortsatt och det är fortfarande riktigt rörigt här hemma. Friidrotten gav väntade och oväntade resultat idag vilket alltid är roligt.

Var uppe på universitetet med en hög böcker som jag lämnade in till Campusbokhandeln för försäljning. Det kändes inte helt ok att lämna skolan med vetskapen att dagarna där är över (iaf för denna gång). Känns fortfarande konstigt att man inte skall tillbaka för ytterligare en termin med skatterätt, företagsekonomi eller annat. Den enda fördelen med att byta "lokaler" är det som förhoppningsvis syns på kontot den 25:e varje månad, men det återstår ju att se. På bokfronten gick det bra eftersom böcker för 500:- sålts redan efter en timme. Något att kanske spendera på det
nyöppnade IKEA-varuhuset i Karlstad. Min blivande chef var där och invigde kalaset.

Eftersom jag nu kommer vara i Karlstad under veckorna välkommnar jag gärna ett besök av någon förbipasserande hockeyfan. Ska försöka fixa en hygglig kopp kaffe. (Laktosfri mjölk finns på beställning).

Tjipp tjipp =)

// Z //

En hektisk vecka...

Det har varken blivit några postade foton eller ngt bloggande under denna vecka och det finns flera anledningar till det. Har dock blivit förundrad över Facebook's stora genomslagskraft den senaste månaden. -Galet!

Mina försök till undanflykter från bloggandet är följande:

1, Friidrotts-VM har tagit allt för mycket av min tid. Jag har i stort sett allt som visats från 10,00 - 16,00 varje dag. Trots att det går svenskarna emot har tävlingarna varit riktigt kul att se på. Särskilt 100 & 200 meter med Gay och höjdhoppet med en otroligt bitter Holm.

2, Sista dagen på jobbet avklarad och det var med blandade känslor man stämplade ut för sista gången. Kommer troligen sakna jobbarkompisarna mest tillsammans med känslan att inte riktigt veta sin lön på förhand. Kommer dock besöka butiken med jämna mellanrum för att pruta lite och ta en kaffe.

3, Karlstadsflytten tar mer tid än planerat. Mycket att fixa på en väldigt kort tid. På söndag eftermiddag går det första flyttlasset mot de värmländska skogarna och då bör det mesta vara packat. Trots att jag varit ledig i tre dagar känner jag mig fortfarande stressad och hoppas att vi hinner klart med allt.

4, Det skall ev även flyttas inom Örebro. Om Öbo godkänner båda parter blir det ett till flyttlass om drygt en månad. Vi byter det centrala läget mot Östers charm med närhet till statsparken mm.

5, Naturligtvis är det lite pirrigt inför det nya jobbet men det känns ändå kul och utmanande. Får se hur första vekan känns. Återkommer senare i frågan.

Martin är väl den enda som fortfarande håller bloggandet på en aceptabel nivå och jag lovar att bättra mig så fort allt lugnar ner sig lite. Skönt att Tompa med fru kom hem välbehållna då stormen verkade komma närmare för var dag som gick på Aruba. Bergström verkar gått under jorden, eller också börjat jobba på riktigt? =)

Until next time...

// Z //

Nu drar det igång..

Äntligen börjar det enda stora sportevenemanget denna sommar. Fritidrotts-VM i Japan så klart!
Sura tv-tider men det måste man väl vänja sig med inför nästa års stoooora idrottshändelse i form av OS. Om drygt ett år kommer jag garanterat sitta klistrad framför tv:n under många nätter. Blir nog att ta semester då!  =)

Lycka till där borta i Japan!

// Z //

En klassiker ur fotoalbumet på jobbet...



image187

Volkswagen Jetta säljes

Någonstans mellan 10 000 - 30 000 mil
Flera växlar
Ferrarriröd
Extraljus
Slitna däck

Pris: 2500:-

OBS! Mannen på bilden är extrautrustning!

// Z //

Bröllop och annat smått och gott...

Har precis fått tillgång till några mobilbilder från förra helgens festligheter. Jag kommer få en skiva med massor av foton under denna helg vilket gör att de som vill ta del av dem bara behöver kontakta mig. Men på begäran läggs dessa bilder ut som en liten försmak av de andra.

image183

Efter själva vigseln välkomnades vi av brudparet på trappan till Hedenlunda.

image184

I paketet till brudparet fanns ett gäng mysiga och mjuka handdukar som tillsammans med en flaska skumpa och ett par mysiga doftljus kan vara en bra inledning på en trevlig kväll..

Återkommer som sagt med mer framöver!

// Z //

Semesterveckan...

Som jag tidigare berättat valde vi att stanna hemma i Sverige på den enda semesterveckan. Målet för året var att ta en roadtrip ner till Öland för att senare ta oss genom glasriket till Göteborg.

image178

Vi valde att hyra ett hus på Ölands södra udde vilket visade sig vara ett lyckat val.

image179

Trevlig trädgård och fin utsikt mot havet...

image173

...ca 3 km från Grönhögens Golf Links.

image174

Eftersom jag inte varit på Öland sedan barnsben var ett besök vid kungens sommarbostad givet.

image175

Vädret var väldigt blandat, men som tur är blåser ovädren bort lika snabt som de kommer. Hyfsat mörkt i bakgrunden.  =)

image176

Trevligt värre...

image177

Efter tre nätter på ön tog vi oss mot fastlandet och på väg mot Göteborg blev det naturligtvis ett par stopp.

image182

Väl framme i GÖteborg bodde vi uppe vid Masthugget där utsikten var av det trevligare slaget. Vi hann naturligtvis med att köra en heldag på Liseberg.

Sommar, sommar och sol...?

// Z //

Roliga bilannonser...

BMW 528ia, Snabb snål och välutrustad (enligt säljaren)

25000 mil - Välservade?
M3-utrustad från fabrik, bl.a. styvare chassi - M3?? Trodde detta var en 5-serie?
sportstolar, stolsvärme, fällbart baksäte
stora stereon, CD-växlare och telefon
fina sommar-och vinterdäck - Ofta!
endast 2 ägare - Senaste veckan?
defekt AC och stenskott på huven - Inte oväntat!
lägsta pris i Sverige - Beror på vad man jämför med! För knappa 60' finns det garanterat roligare "renoveringsobjekt".

Snabb? - Nja en gång i tiden räknades den nog som kvick.
Snål? - En 2,8 liters långmilad sexa är nog inte det första jag tänker på. Annonsören kanske åsyftar köparens snålhet att inte lägga ett par tusingar extra för ett fint exemplar.
Välutrustad? - Ok, telefon är ju alltid kul och CD-växlare känns ju verkligen hett, men vad ska man med en trasig ac till?

Dags att slå till?

// Z //

Stabilt ÖSK...

Ett lag som länge haft kniven på strupen visade hemmapubliken vad de verkligen ville se. 3 mål på hemmaplan inför 10000 + åskådare. Verkligen kul att se ett ÖSK på frammarch trots att bakfyllan hindrade mig från ett besök på Vallen (Behrn Arena) i kväll.

Heja, heja på heja på ÖSK...

// Z //

Imponerande...

Var på 27-års fest i går och idag är bakfyllan påtaglig. Återkommer till detta senare under dagen när veckan sammanfattas.

Nu till det åsyftade i titeln på detta inlägg. Jag är väl inte så mycket för den musik som framförs i Idol, Fame factory mm men ibland får man faktiskt ståpäls. Särskilt när man ser personens bakgrund tillsammans med jurymedlemmarnas förutfattade meningar till musikvalet.



Riktigt imponerande faktiskt!

// Z //