80-talare...

När höstkylan kryper inpå knuten och man börjar komma in i "krypa upp i soffan"-stämningen är det trevligt att förutom en kopp te, även slänga ihop ett par varma mackor a la 80-tal. Skinkstuvning, ananas, prästost och mozarella!



I morgon ska jag på ett referensbesök på Tomteboda, denna mytomspunna anläggning, som utseendemässigt inte riktigt lever upp till namnet. Jag har fått för mig att det, likt i sagan om Karl-Bertil Jonssons jul, ska finnas en massa klappar överallt men det återstår väl att se. =)

Dags att inta soffläget!


// Z //

Tillbaka på känd mark...

Nu var det ju ett tag sedan man dagligen satte kursen mot Örebro universitet. Fick nästan lite utav en flashback när man började packa upp grejerna på bordet. Stora likheter med hur sysselsättnignen såg ut för två år sedan.


Har en hel del arbete kvar att göra och, som vanligt, blir kvällarna (läs nätterna) innan inlämning hektiska.

För övrigt har det varit en hel del nytt att lära sig iom den nya tjänsten. Känns nästan som att börja om på nytt i vissa delar. På sikt kommer det nog kännas roligt och utvecklande men nu är det något förvirrat, men det måste det noga vara.
För att få lite ordning på sitt liv har jag tagit hjälp av en ny vän! Tror han/hon kan bidra till en lättare vardag! =)

Lönechecken kom som vanligt precis i rätt tid. Finanskrisen har påverkat mitt lilla sparande negativt och jag har inte haft medel att gå in och stödköpa heller. Igår var jag en sväng i Wingfield och shoppade två nya kostymer, välbehövligt och roligt! Slutligen slog vi på stort och bytte ut M.s ring som hon haft sedan förlovningen i augusti. Ska försöka spara lite till Gant-rean också på vilken jag fått äran att arbeta i år (endast fredag). Sen blir det mumma  i Nyköping för hela slanten!

Back to the books!

// Z //

Hemuppgift...

Ibland är det ganska tufft att plugga, särskilt innan en större tenta eller uppgift skall lämnas in för granskning. Jag tänkte försöka hänga kvar lite i den akademiska världen samt att det är teorier som kan bli användbara på jobbet.



Pga av detta går jag en distanskurs i företagsstrategi på ORU. Problemet har varit att jobbet har tagit den största delen av min tid och när man väl kommit hem från någon resa har man mest velat slänga sig på sängen. Detta har nu medför att paniken är ett faktum. Klockan 23.59 idag den 5 oktober bör jag vara klar att skicka in uppgiften som skall omfatta 4 sidor brödtext.

Redogör för hur man kan se på förnyelse och tillväxt enligt litteraturen. Finns det likheter/skillnader när det gäller små- och medelstora företag i jämförelse med stora företag?

I litteraturen finns några olika sätt att diskutera konkurrens utifrån - konkurrens utifrån ett positionsresonemang (t ex enligt Michael Porter), det resursbaserde synättet och dynamiska kapabiliteter (förmågor). Redogör för vad dessa sätt och begrepp står för samt eventuella likheter och skillnader mellan begreppen.

Idag finns det några få svenska företag kvar inom sko- och textilindustrin. Ett av dem är Seger som tillverkar mössor och strumpor. Hur kan man förstå företaget Seger (se fall nedan) utifrån ett konkurrensfördelsresonemang?

Pust!

// Z //