Matlagning...

Försöker alltid starta veckorna med "bra" mat. Det brukar ofta resultera i en slarvig avslutning av veckan. Det här med matlåda till jobbet är ju bra på de flesta sätt men mitt problem är varationen, främst när det gäller att ta in alla delar av kostcirkeln, särskilt så här års när man snart är framme vid lite off season när det gäller salladsgrönsaker osv.



Eftersom rotfrukterna är fina just nu passade vi på att koka en trevlig soppa med potatis, lök , purjo, morötter och färska tomater redd med lite matlagningsgrädde. Den knaperstekta baconen och lite persilja gjorde susen på toppen. Det känns alltid bra när man gjort ngt från grunden. Visst slaravde jag lite med en bit färsk baugette med brieost´och Gol´s pepparsalami.



Igår var det lite halvfabrikat och pressad potatis. Det som gjorde susen var den extra dillen och en skvätt gräddmjölk. Att förädla en rätt som fiskbullar är enkelt och förhöjer smakupplevelsen en hel del.

Nu är det dags att packa väskan igen för ytterligare ett par dagar på resande fot, eller, nja i Sthlm skall jag vara fram till torsdag då det bär av hemåt igen.

// Z //

Gå och klipp dig...

Jag drar ofta ut på tiden mellan klippningarna. Som student var det en ekonomisk fråga, nu mera en fråga om tid och planering. Jag upplever ofta att håret blir en cm för kort och det blir svårt att fixa iordning på de 10 sekunder jag lägger på "frisyren".

I boken snabba cash av Jens Lapidus beskrivs New-England "looken" som ett alternativ till den allmänt föraktade backslicken. Backslick har aldrig varit ett alternativ för mig men har haft en slarvig bena under en längre tid nu. Jag tror på att det är dags att "preppa" frillan och våga korta av en del. Får se när jag hinner med en klippning?
 
Är föresten i Skövde ett par dagar, får se om det finns ngn frisör här som har tid och ta sig an ett skatbo!

// Z //

En favorit i repris...

Bakad potatis är alltid ett säkert kort när man vill ha ngt gott, ganska snabbt och allsidigt. Den här gången blev tillbehören färskriven vällagrad prästost (givet), en enkel sallad och en ljuvlig skagenröra med riklig fyllning och en touch av vitlök. Man kan säga vad man vill om Lucullus (läs ockerpriser mm) men skagenröra kan de vekligen göra.



I helgen fick vi även smaka på årets första kantareller. Passade på att göra varma mackor med smörstekt svamp och osten på bilden ovan.



Kantareller är som sillen vid midommar, de första kräftorna vid premiären och en slice av julskinkan den 23 december - Det är alltid den första gången det smakar som allra bäst. Vi har dock fler paket i frysen som vi är "banvakt" åt tills vidare. Får se om någon mer burk försvinner spårlöst?

Mmmmm Mums!

// Z //

Hotelldöden...

Har varit/är inne i en intensiv period av resande i mitt jobb. De som känner till begreppet hotelldöden vet nog vad jag menar. Att sova över på hotell är ganska ok, kanske rent ut sagt kul de första nätterna man är ute. Trevlig frukost, slippa städning osv. I takt med att antalet nätter ökar blir suget efter den egna sängen större och större.



Har haft den här
utsikten några ggr och när man väl gått den knappa kilometern från kontoret är det svårt att ta sig för med ngt annat än att slänga sig på sängen. Som tur är har M:s syster med familj ställt upp som sällskap några kvällar!



Veckan som gått kulminerade i att div godsaker inhandlades för att senare intas på hotellrummet i väntan på fotboll. Dock visade det sig att en av de större hotellkedjorna inte abbonerade på kanal 8. Något som egentligen inte spelade ngn roll i efterhand men jag hade trots allt velat sett matchen mot Ungern.



Som tur är springer man ibland på ett och annat trevligt rum som förgyller den tid man har hemifrån. Fördelen är att veckorna snabbt springer förbi och det är kul att jobba. Nackdelen är att roddandet med flytten intensieras till helgerna samt att det var länge sedan man han med att umgås med vänner och bekanta.



Har hittat en trevlig soffa som jag tror skulle passa hemma. Tror doch plånboken måste fundera ett tag till och växa till sig lite, det är mmycket annat som får pengarna att rulla.

På återseende!

// Z //

Dagens uppgradering...

Mycket av den lediga tiden går åt till att få ordning i lägenheten. Denna helg är det fokus på badrum och kök. Något jag har gått och stört mig på under de dagar jag varit hemma är hantagen i bokträ.



När vi ändå hade ärenden till IKEA blev det nya hantag. En klar uppryckning tycker jag. Nu är det dags att vässa hjärnan och öppna ett nytt brunt paket.

På återseende!

// Z //

Trött...

Det var riktigt länge sedan jag var så här sliten och seg i kropp och knopp. Har precis avverkat den tredje veckan på resande fot och det är ett tag kvar innan jag är i mål. Nästa vecka är jag borta fram till fredag och veckan efter det två dagar. Slutligen blir det ytterligare fyra dagar och sen tre veckan efter.

Hängde ni med? Om ni inte gjorde det så är det fullt ok ändå, jag är uppdribblad långt upp på läktaren.

I morgon (lördag) ska jag iväg en sväng till Månsson för att möta upp ett par tappra krigare från tiden i Boden (98-99). Det ska bli riktigt kul att träffas då det är långt mellan samkvämen. Ska till Boden i tjänsten om dryga månaden och det ska faktiskt bli spännande med tanke på att det hänt ganska mycket där sen sist. Förhoppningsvis finner jag ta en snabbtur runt området och kanske tom träffa på ngt gammalt befäl.

Hos Månsson blir det garanterat en massa gamla historier, en hel del öl och vm-kval. Hoppas på en trevlig kväll!

// Z // 

Mycket har hänt...

...sedan sist.



Glömde bort att rapportera från Gotland där det var fest i dagarna 3 (2,5). Vädret var som synes mulet men i takt med alkoholintaget glömdes det snabbt bort.



En av M:s kompisar fyllde år och hade hyrt ett hus med enorm uteplats och pool. Mat och dryck i överflöd var det ju också. Tack Karin!

Sen har vi hunnit med en flytt till en centralt belägen lgt ett stenkast från slottet. Har inte riktigt bott in mig än men det finns helt klart potential.



Tre trevliga rum med sin helt egna charm. Lite ny tapet i ngt rum...



Dock är det på andra våningen, utan hiss, vilket medför att tröttheten i benen är påtaglig. Men bra träning var det!

Nu är det dags att åter igen packa väskan, sätta klockan på 05.00 och ta en tvådagars tur till Sthlm.

Träningsvärk? -Svar ja!

// Z //