Matlagning...

Försöker alltid starta veckorna med "bra" mat. Det brukar ofta resultera i en slarvig avslutning av veckan. Det här med matlåda till jobbet är ju bra på de flesta sätt men mitt problem är varationen, främst när det gäller att ta in alla delar av kostcirkeln, särskilt så här års när man snart är framme vid lite off season när det gäller salladsgrönsaker osv.



Eftersom rotfrukterna är fina just nu passade vi på att koka en trevlig soppa med potatis, lök , purjo, morötter och färska tomater redd med lite matlagningsgrädde. Den knaperstekta baconen och lite persilja gjorde susen på toppen. Det känns alltid bra när man gjort ngt från grunden. Visst slaravde jag lite med en bit färsk baugette med brieost´och Gol´s pepparsalami.



Igår var det lite halvfabrikat och pressad potatis. Det som gjorde susen var den extra dillen och en skvätt gräddmjölk. Att förädla en rätt som fiskbullar är enkelt och förhöjer smakupplevelsen en hel del.

Nu är det dags att packa väskan igen för ytterligare ett par dagar på resande fot, eller, nja i Sthlm skall jag vara fram till torsdag då det bär av hemåt igen.

// Z //

Kommentarer
Postat av: Anonym

sikken gourmand du e nizzo ;)

2008-09-30 @ 22:55:46
Postat av: Kellerman

Matbloggaren #2! Hehe, det ser gott ut!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback