Nu är den publicerad...

Eftersom man nu mera kan kalla sig post-student är det kul när det tunga arbetet med examensarbetet äntligen är publicerat och klart!

HÄR kan du läsa den i fulltext men enligt min mening räcker det helt klart att läsa sammanfattningen. =)

Nästa vecka är det semester för min del och bilen tar oss denna gång till Öland för att sen via Göteborg ta oss hem igen. Detta är iaf det som är planerat och framtiden får utvisa hur det gick med den saken. Har varit hemma ett par dagar från jobbet med feber och dyligt vilket troligen kommer från för hårt arbete i förening med mycket baciller bland de tusental kunder som besöker oss varje dag.

Den 1 spetember börjar jag mitt nya arbete i statens tjänst. Ser fram emot detta trots att det kommer innebära att jag tvingas veckopendla fram till jag/vi hittar en bättre lösning. Karlstad som stad har jag verkligen inget emot men det skulle vara roligare om jag och M skulle kunna vara tillsammans som vanligt i veckorna. Men inga problem varar för evigt!

Vi firade föresten 4 år idag och jag har bla fått ett presentkort på fotvård, ngt som verkligen behövs efter sommarens spring i ett par helt klart för varma skor.

Tills nästa gång - Tjipp tjipp...

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Den här helgen var fullspäckad av diverse upptåg i de sörmländska skogarna. Eftersom Tompa snart skall skriva på ett livslångt kontrakt var det givet att låta honom få veta det också. Klockan 07,00 var ett gäng på 14 grabbar stationerade utanför Tomas föräldrars hus i Valla. "Någon" hade under natten till lördagen lindat Tomas ögonsten Toyotan runt ett träd och "Polisen" var inte sen att ringa och påtala detta. En halvnaken och nyvaken man i sina bästa år stormade ut på balkongen där posseyn väntade.

image166

Ett snabbt klädombyte och Tomas förvandlades till Tomasita med kort-kort och ett väl passande linne.

image167

Efter en färd genom Valla och skogarna däromkring kom vi till slut fram till Skavsta och Tomas första uppdrag att hoppa fallskärm. Något som visade sig vara ett lyckat val!

image168

Efter att han så sakta kommit tillbaka till jordytan var det dags för frukost i Nyköping men ingen kan ju köpa frukost utan pengar så det blev helt enkelt nästa uppdrag! Pengarna fixades överraskande snabbt med kommentarer som exempelvis "Du ser trevlig ut! - Har du pengar?"

image169

Efter frukost och uppfyllning av alkoholförrådet blev det whiskey-svep för kvinnan! Efter det spenderades dagen med paintball, fotbollsgolf, öl, femkamp, öl osv.

image170

Efter en lång dag i solen fick Tompa "byta om" till utstyrseln för kvällen. En pizza och mer öl stod på menyn.

image171

När kvällen väl började var nog de flesta lite trötta men en person särskillt! En kväll på "Stat" kan vara sövande...

image172

Efter 20 vakna timmar somnade man skönt vill jag lova.  Nu är det jobb snart igen, återkommer även med en överraskning!.

"Å Tomasita gör mig inte så besviken..."

// Z //

Den lediga dagen...


Eftersom mitt schema fortsätter att plåga mig med 6-dagars pass hade jag även denna vecka ledigt på onsdagen.
Med tanke på den nya tillskottet i släkten var resmålet för dagen självklart. Väl i närheten av Nyköping var vädret fint och solen sken nästan hela tiden med undantag för ett par arga moln på långt avstånd.
Framåt kvällen tog vi vägen över metropolen Flen där vädret började att se oroväckende otrevligt ut! (se bild 1)

image164

När vi kommit en bit till på vägen small det till och himlen öppnade sig. På GPS:en stod det Valla och det gick att hålla knappa 50 km/h på motorvägen.

image165

Tänkte egentligen stanna och käka på vägen men suget efter mat övertrumfades av att INTE springa från bilen till matstället. Istället blev det tacos på hemmaplan, vilket inte var helt fel.

Regn och rusk!

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Efter att ha levt på MCD och färdigmat i snart en vecka var det gott att laga lite hemmagjort krubb i fredags kväll. Kokade lite ris som gottade ihop sig med en gryta av fläskfilé, färska champingioner mm. Passade även på att testa Drunvans färdiga pestovinägrett som var riktigt god. Värd en provsmakning!
Ett plus i kanten var de nykokta rödbetorna som inmundigades med en klick smör. Ruskigt gott med sommarens primörer.

image162

Efter ytterligare en helgs jobb bestämmde vi oss för att ta en biltur i regnet. Eftersom M harde tagit ett gäng med kort på nykomlingen i familjen var ett självklart stopp hos M:s morföräldrar där kaffe med dopp serverades. Efter det styrdes skutan mot Kilsbergen och där speciellt Storstenshöjden.  Det var riktigt kul att sen en grönskande backe utan minsta flinga snö, och bra är väl det med tanke på dagens datum.

image163

Efter vi stannat till ett tag drog vi oss hemåt igen via Frösvidals herrgård och Närkes kil. Ett grönskande landskap som förhoppningsvis kommer vara del av den planerade cykelturen på Bergslagsleden. Dags att ta tag i planeringen Bergarn. Kan tänka mig en tvådagars tripp om vädret håller!

Nu är det dags att ta igen sig lite med tanke på att  det är två dagar kvar till nästa ledighet som även denna vecka består av  EN dag!  *grrr*

"I'm singing in the rain..."

// Z //




Den lediga dagen...

Eftersom Tompa passade på att besöka Örebro blev det utan större invändningar golf på Linde GK. Banan är utmanande och vinden gjorde den helt klart svårare än vanligt. Rundan började ganska dåligt för oss alla men trots det var humöret på topp.

Efter ett par timmar i sol och blåst började magen kurra och på väg hem stannade vi på Svampengrillen och käkade. Eftersom solen var framme passade vi på att åka upp i
Svampen får att kolla lite på utsikten.

image160image161

Det var kul att se alla promenadstråken från ovan och trots att man varit uppe i vattentornet tidigare så tycker jag det fortfarande har sin charm.

När jag kom hem hade resultatet på organisation och ledarskaps-tentan kommit och trots min helt klart mediokra insats dagarna efter uppsatsredovisningen lyckades jag klara mig och få ett G! Ikväll blir det nog Xbox360 med grabbarna på bilderna + Tompas bestman Nicke (inte Z). Grabbarna skall knäcka några bärs men jag får nog hålla mig till colan eftersom jag skall till Karlstad vid 06,00 i morgon.

Golf - Inte alltid lika enkelt som på TV...

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Efter att ha jobbat 5 dagar i rad känner man att tröttheten börjar komma krypande. Den enda känslan man har när man kommer hem är hur skönt det ska bli att slänga sig på sängen.
Igår var dock ett undantag då jag och Bergarn tog en snabb tur ut till
GVGK och slog ett par hinkar. Det var verkligen välbehövligt med tanke på att det blir en runda på Linde GK på tisdag. Har införskaffat en hybridklubba som naturligtvis fick sig ett par slag och efter ett tag började man faktiskt träffa bollen - hyfsat..

Passade på att tvätta och fixa matlåda till måndagens 6:e och sista dag i följd på jobbet.

image159

Bilden blev lite suddig, men en lasagne fylld med soltorkade tomater, morötter och toppad med oliver. Ska bli trevligt att smaka lite!

Ne, dags att göra sig i ordning!

Simma lungt!

// Z //