Aka skidor i fjällen...

"-jag ska till alperna mamma!" /Stig H Olsson

Hej svejs, nu blir jag borta en vecka. Det bär, som sagt, av till alperna och närmare bestämt Österrike. Närmare än så vet jag inte, men det är "dusch och wc-garanti" som tur e!.. Kan varken klaga på St. Anton, Ichgel eller ngt av de andra "fjällen" - Hoppas bara att ryggen håller och njurstenarna stannar på plats. *ta i trä* (tog en extra försäkring också för säkerhets skull, för er som e oroliga)


Ha en kanonvecka nu alla!

Tills nästa gång   // Z //

Hindersmässan...

Uti dagarna fyra är det marknad i Örebro. Hindersmässan brukar infalla när det är som absolut kallast på vintern och detta även i år. Var ute en sväng i går och kollade läget, men det blev inga köp på själva marknaden, däremot hade stadium en massa bra priser på underställ, fleeceunderställ mm. Köpte på mig lite nya sådana grejer inför resan mot sydligare breddgrader där det förhoppningsvis också finns snö i massor.

Sol och snö - ingen tö!

// Z //

Jaja...

Nu är kanonerna på och solen tänd! Kan det bli bättre?  Senaste info!

83630-35

Nu ska jag försöka ta reda på vad Nergelius menar med "Kan juridiken lösa demokratins problem" 

// Z //

Snö är härligt...

..och nu har vintern börjat på riktigt...

kilsbergen börjar arbetet med att få extra mycket snö i backarna. I vanliga fall brukar det pysslas med detta runt jul.. Har man tur kanske det kan bli ngt åk i veckan som kommer.  (känner mig lite stel och träningsvärken lär inte bli liten direkt)

83630-34

Måste säga att det ser lovande ut iaf...

Se upp i backen..  // Z //

BSR, inkompetens och 8 dagar kvar...

Ja, nu e man tillfälligt tillbaka efter en tuff höst med en massa plugg, jobb och annat.
Hittills har man skrapat ihop 26 p denna termin vilket medför att iaf CSN inte flåsar en i nacken.

Nu tillbaka till mitt syfte med dagens rubrik. Efter att, under höstens studier,  varit placerad på institutionen för ekonomi, statistik och informatik (ESI) förstår man vilken otrolig skillnad det är mellan ESI och BSR. På ESI använder man sig till stor del av studentforum och WebCT (Tentamensanmälan, scheman, information och diskussion). BSR däremot "har inte hittat någon bra lösning" på problemet så de fortsätter att använda sig av kurssidan för att lägga ut information som, enligt PUL, egentligen inte alls skall vara tillgänglig för allmänheten. Och de skall företräda juristerna??? Mitt råd är att  använda befintliga resurser som används på ESI i flera år!!

Vår första "föreäsning" bestod av att köpa kopierat kursmaterial av en mycket virrig kursadministratör (inte Madde) och få information om DIVA. Inget mer! Sen fick vi ta vårt material och gå hem och försöka lista ut vad som kan tänkas vara relevant med litteraturen/utdragen.

Ne, tacka vet jag ESI och företagsekonomin... Det känns nästan som man skulle vilja läsa FEK B ist..

Nu till ngt roligare. Om ca 8 dagar åker jag  till Österrike och jag tar naturligtvis skidorna med mig. Den stora bristen på snö här hemma har smittat av sig på humöret och jag hoppas att det i alla fall finns lite mer därnere..  Ska bli riktigt kul att få ett litet brejk, faasän det bara är en vecka..

Ses och hörs..

//Z//


En trevlig slalomvecka...

...på tv..

Har nog sett en av de mest oväntade slalomtävlingarna jag någonsin sett.... Startnummer 60, en för mig mycket okänd Schweizare, vars namn jag ännu inte lagt på minnet tog en skrällseger.

Är mycket peppad över hela det svenska landslaget (dam & herr) inför hemma VM i åre med 10 personer som kan kvala in till andra påket i slalom.. I fartgrenarna har vi också en hyfsad chans..


Ska bli kul att se!

----------------------> tillbax till skolböckerna.... 21 poäng på spel den kommande veckan..


ses  N