Icke att förglömma!!!

Icke att förglömma!!!

Denna bild är mest av internskämtskaraktär..

En mycket trevlig vecka...

...och för de som vill ha restips eller se fler bilder - Hör av er!



OBS! Kom på att bilderna kommer i fel ordning men det e blandat mellan de 7 dagarna vi var där så börja gärna nerifrån!

En riktig amerikansk frukost måste ju testas!

En "riktigt" frukost måste ju testas!

För mig blev det pankakor med lönnsirap vilket var riktigt trevligt. Färskpressad juice och en kopp med riktigt uselt kaffe!

Utsikten från Brooklyn Bridge är trevlig...

Utsikten från Brooklyn Bridge är trevlig...
 
...och det svalkade riktigt skönt då det var tryckande värme...

Nere vid Wallstreet var det hektiskt..

Nere vid Wallstreet var det hektiskt..

..och här är kanske en framtida arbetsplats?  *hehe*

"...If i can make it there i'll make it anyware, It's up to you New York, New York!"

Ibland blev man lite trött i fötterna..

Ibland blev man lite trött i fötterna..

...då man säkert gick dryga milen / dag..

The statue of.....

The Godess

...fick sig inget besök av oss denna gång pga renoveringar och rädslan för terroratacker.

Fiskmarknad i China Town......

Fiskmarknad i China Town

....var kul att se, men det e tur att dofterna inte fastnar på bilden!
För övrigt var statsdelen en besvikelse - stökigt rörigt och inget speciellt att se.

The Empire State

The Empire State

Nu förstår jag varför!

Fullt ös i tunnelbanan

Fullt ös i tunnelbanan

Det börjar bli rusningstid och det gäller att klämma sig in bland alla pendlare, ca 45 grader varmt på perongen och ca 20 grader i vagnarna. Grym skillnad vill jag lova...

Avstigning vid Times Square

Avstigning vid Times Square

Hyfsat med folk i rörelse och MCD blec lunchvalet denna dag..

Busstur väntade genom Midtown, Soho, Tribeca, Financial district och the willage.

Busstur väntade genom Midtown, Soho, Tribeca, Financial district och the willage.

Man blir riktigt förvånad att skyskraporna aldrig tar slut?? Detta är dock de "mindre" på Eastside..

Frukost i Central Park

Frukost i Central Park

Morgon och dags för frulle i parken. Med tanke på hur centralt placerad (hehe) den är är det grymt lungt och skönt efter att konstant höra trafikbullret. På menyn stog BLT-macka, färsk melon och is-te.

Rummet och det såg faktiskt ut så här på riktigt!

Rummet och det såg faktiskt ut så här på riktigt!

Det var skönt att komma in på rummet och slänga sig en den riktigt sköna och svala sängen. En snabb avsköljning av kroppen och ut på Manhattan för att hitta nåt att käka och varför inte pizza...

Bentley Hotel 500 E 62nd

Bentley Hotel 500 E 62nd

Kom fram till hotellet ca 17.00 (USA tid) och dagen började kännas i kroppen.

Resebloggen

Vi började resan till NY på ett ngt annorlunda sätt. Satte oss på planet som skulle ta oss till Helsingfors ca 1 h flygresa från Arlanda för att där byta flyg och flyga över Sverige igen. Allt pga att det var betydligt billigare och bekvämare jämfört med SAS.. *skumt*
Flygplanet var av modell mindre - mycket mindre och hade på överdimensionerade elvispar som motorer. Med svettig panna landade vi på Vaantaa flygplats, (osäker på stavningen men utanför Helsingfors ligger den iaf) ca 20 minuter försenade pga nån buisinesskille sprungit vilse på Arlanda. På NY_flyget stog det "Sista utrop" vilket medförde att vi fick springa järnet genom flygplatsen.
Väl framme vid gaten blev det kroppsvisitation och div säkerhetsåtgärder och ca 20 minuter sent startade planet. Flygresan gick ok och maten var hyfsad (Lax och pasta).


83630-2

Väl framme på JFK tog det ett bra tag innan man hittade sin väska i myllret av människor, väskor, barnvagnar och paket men allt gick smidigt och taxibuss beställdes. Klockan var nu ca 23,00 (svensk tid) och man började känna sig hyfsat trött efter ca 18 timmars resande. Kom ut och möttes av strålande solsken och ca +30 grader. Jag trodde att man skulle vara förberädd på detta men ack vad trött jag var i ögonen!




Jaha - Semester!

har man precis vaknat upp och insett att utstämplingen på jobbet var den sista för sommaren. Nu kan man göra vad man vill utan att tänka på att kunna köra ut till jobbet nästa dag och kanske framförallt vara ledig på en helg!

Passade på att försöka fixa några extra kronor till resekassan genom att vara på topp och jaga nästan hela dagen och ett par hundralappar extra blev det väl får jag hoppas.

Under sommaren har det ringt en massa från nummer jag inte känner igen. Igår ringde SVT när jag inte var hemma och de vägrade avslöja vad det handlade om? (Det var alltså inte jag som svarade)

med tv:n där nyhetsmorgon och mer friidrott väntar!

Sommar, sommar och sol. Havet och vinden...

... och doft av kaprifol.

Har varit och badat vid Alnängsbadet nere vid svartån och min mage har gått från alpinvit till tigerrandigt!
Anledningen till detta var att jag satt i en strandstol i samma ställning under hela tiden och vecken på magen som ofta kommer fram i den ställningen ser ännu tydligare ut just nu !  =)

Ikväll blir det Björnis med Danne, Nordvall mfl men jag och Danne sitter och tar några kalla hemma hos mig först..   För er som skall dit - Väl mött!

Alla andra får ha en trevlig kväll!

// Z //

Snart börjar ju skolan!! eller?

Har precis som min kollega Danne insett att skolan snart börjar. Måste säga att man saknat studentlivet när man nu jobbat snart två månader. Till skillnad från mina kära vänner T & R som går på A-kassa hela sommrarna har man ju fått slita lite för att få pengarna att räcka till!!

Snart börjar det sociala livet igen och det e är helt klart välkomnat! Om man ser till förra hösten kändes det som sommarlov efter sommarlovet. Ett par timmar skatterätt  om dagen och resten golf, My cup of tea!!!
För övrigt har man saknat de sena eftermiddagarna på Princess med en kaka eller två till kaffet. Ne komma tillbaks i de gamla rutinerna känns faktiskt riktigt ok.

VI får se till att skaffa oss träningskort på skolgymet och värma upp badmintonracketarna igen, måste ju få lite fason på kondisen och musklerna igen!
Har bara tre pinnar jobbmuck kvar och de dagarna går förhoppningsvis snabbt!

På torsdag blir det föresten en dagstripp till GbG och friidrotts-em. Jag och två till på jobbet har vunnit vip-tickets på långsidan i mitten på 100-meters upploppet. Känns som denna oväntade händelse kan vara en bra avslutning på detta års sommarjobb!  Hoppas på bra väder och mycket folk..

Go´natt

// Z //

Jaha, Daniel.... Uppryckning av bloggen var det..

Ja vad har hänt i mitt liv de senaste dagarna (sedan 26 juli då jag senast fick flyt i fingrarna)?
- jobb (bara tre dagar kvar) och golf har väl varit huvudsysslorna under dessa dagar..

Börjar med golfen för det har nog varit roligast. Har spelat t fyra rundor varav en, utifrån mitt hcp och spel, var en kanonrunda.

Dagen på Kumla GK började med lite puttning på övningsgreenen, vilket för ovanlighetens skull kändes ok.
Jag gillar inte att stå på ranchen och nöta innan en runda då det, enligt min mening, gör att jag förbrukar de "bra" slagen där i stället för på banan.
Det var jag, Olle K och hans syrra som skulle gå ut 12,27 och det svenska sommarvädret visade sig från sin allra bästa sida. Kumla GK är en väldigt varierad bana av skog/park karaktär som är ovanligt lång då den på två ställen har transportsträckor på dryga halvkilometern. Jag började rundan med ett gäng bogeys och ett par par. (hehe) Spelet kändes helt ok och de flesta slagen gick rakt och förvånadsvärt långt. Värmen var påtryckande och det gjorde att Festisen i bagen snabbt gick åt. Ju längre dagen gick fick jag fler och fler greenträffar från varierade avstånd vilket medförde att jag höll ihop spelet hela vägen, ngt som jag har väldigt svårt för annars. När vi slutligen knatade upp för artonde hålet insåg jag att sänknigen var nära. Avslutade dock med en dubbelbogey men fick trots allt 34 poäng vilket innebar att den bästa rundan på drygt fem år var avklarad!

De övriga resultaten var enligt följande:
Kårsta GK - 26 Poäng
Nora GK - 24 Poäng
Gustavsviks GK - 19 Poäng

För övrigt har det varit Örebrofesten här i stan och jag, Danne och Richard tog en sväng ut till stortorget när RIX FM hade sin konsert. Kvällen blev lugn då vi skulle lira på Kumla dagen efter.

Avslutningsvis fick jag resultatet på min sommarkurs och det blev ett G!!! Hur nöjd som helst utifrån de förutsättningar jag haft!   Mycket trevligt.

PS. Martin och Danne.....  Den där idén om en helg i Karlstad verkar vara riktigt trevlig och jag e på om inget oförutsett händer! DS.


C U


//////Z///////