Mittelsommer (fritt översatt)

Midsommar e en trevlig högtid som ofta resulterar i en kraftig bakfylla och i mitt fall någon form av skada.

Dagen började medatt packa prylarna och sätta fart mot Saxån i Värmland. När jag kommit knappt en mil kom jag på att ngt saknades (Sovsäck, liggunderlag, kudde osv), vände snabbt om och hämtade lite grejer hos farsan. Efter drygt en timme rullade jag in precis intill Saxå GK, där målnen inte såg helt lovande ut.
Grabbarna och tjejerna som ordnade festen hade gjort ett kanonjobb och förberett ett provisoriskt tak mellan två bodar, vilket gjorde att vi kunde sitta ute trots vädret.
Vid 14-tiden dukades det upp till knytkalas i takt med att regnet ökade. Från att börja dagen med shorts och piké till att vara fullt påklädd med ylletröja och gore-tex ställ tog bara någon timme och dagen kändes unte helt ok. Som tur var bjöds det på nubbar i en rask takt och snart var värmen uppe.
Efter maten sken himlen upp och solen kom med full kraft, 20 grader + igen - skönt!
Något rund under fötterna inleddes en sambafotbollsmatch utan like, hårt och tufft spel i säkert över en timme, med endast ett fåtal skador som följd.. Det e farligt att springa järnet och dricka öl samtidigt! - Jag lovar! Jag drog in foten i en trasig tegelpanna och åkte på några riktiga kapningar så ena knät var rätt sargat, men det la man inte direkt märke till igår. Efter det blev det årets första dopp *Burrrr*
Kvällen löpte vidare med tipspromenad och div lekar där mitt lag stog som det vinnande, alltid trevligt när man är en tävlingmänniska.
Avslutningsvis blev det fotbollssånger framför brasan tillsammans med de närmare en miljon knott som samlats där - Konflikterna mellan knott och människor blev många!
Jag slocknade någonstans mellan 00,00 och 00,30 på förarsidan av bilen vilket faktiskt fungerade hyfsat med madrassen för rutan och sovsäcken som täcke.
Vaknade med jordens träningsverk i hela kroppen samt det kändes som det satt nålar under högerfoten, men det e smällar man får ta när man haft en överlag trevlig kväll.
Åter hemma i Öret blev det en låda från svampengrillen, vilken satt fint precis innan fussballen började...

Untill next time

Tjipp Tjipp....

"Jag e inte bitter..."

Ja, Argentina och Mexiko spelade ju turneringens hittils bästa match och Maxis mål tog en klar plats på snyggaste mål-listan.

Det känns skönt när man som bitter svensk inser att Tyskland kommer möta Argentina i nästa match och stoch chans finns för att tyskarna ryker...  Mycket positivt..!
Inget ont om det tyska laget, men när man slår ut Sverige så blir iaf jag otroligt skadeglad om detta sker..

Argentina ligger fortfarande i topp enligt min lista..


C U l8er aligator

Fotboll är en häpnadsväckande sport...

Att 2 mål i en match kan få så olika betydelse..
Jag syftar naturligtvis på 0-2 resultatet mellan våra grabbar och tyskarna jämfört med Mexiko-Argentina..Matchen har precis gått till förlängning och mitt förhandstippade finallag Argentina har haft svårt att prestera när det gäller..

I detta ögonblick känns det nästan som Mexiko förtjänar att gå vidare.. Ruskig kämparglöd!!! Särskilt av min favoback Rafael Márquez Álvarez....

Ser fram emot resten av mästerskapet!!!

Summer in the city....

Hej mina glada vänner..

Alla verkar packa sitt pick och pack och drar sig utanför Storstadens gränser, samma gäller även mig.
Morgondagen (midsommarafton) ser hellt fullproppad ut, hur ska man orka med??

07,30 tar jag och Johan bilen till Saxåns golfklubb i skogarna mellan Hällefors och Filipstad, för att möta upp ett 30-tal festarsugna killar och tjejer i sina bästa år.
09,00 Är det 9-håls golftävling med tillhörande öl, (har knappt hållt i en klubba sen mosjö-rundan) och går det som förra året är jag full redan på 3-an.
13,00 Lunch,  mer öl, sprit, sill och potatis. Jag måste nog ta med mig nåt mer annars klarar man sig inte, grillen ska tydligen vara tänd då!
15,00 ------> ?  Vem vet - inte du, vem vet -  inte jag? (förutom att det kan bli en lång natt!

Problem med midsommarresan!

1 - Inget tält! (ingen vidare kommentar utöver att det kan bli kallt och blött)
2 - Fotboll i o m sverige - tyskland på lördagen. (Inget tält = Ingen sömn, Ingen sömn = Ingen bra bilförare)
3 - Ingen TV! (se punkt 2)
4 - Vem kör hem innan 16,00?
5 - Hur bekvämt är det att sova i bilen?


// Glad Midsommar //


Nicke

"Sommar, sommar och sol. Havet och vinden och doft av kaprifol..."

Här i Sverige håller vädret en stabil temp runt 27 grader och jag har precis börjat min sommarkurs inte allt för långt ifrån MR. Kellermans hemtrakter.. Linköping är en trevlig stad måste jag säga, både universitetet och stan i övrigt..
Läser straffrätt med inriktning mot ekonomisk brottslighet på helfart i 5 veckor och från början var tanken att slappa genom kursen, men den är bra och intressant och kan säkert bredda mina knappa kunskaper på området. Lite svårt att läsa dock när termometern stog på 30 grader i tisdags.

Samtidigt som studierna knegar jag vidare på SIBA under sommaren för att dels ha ngt att göra och dels för att starta en reskassa. Vi håller, i skrivande stund, på att planera en resa till NY i mitten av augusti och hoppas att det kan bli verklighet. Hotellet   http://www.haydenhall.com/rooms.html   ligger bra till och inte alls långt från Central Park och Times Square vilket underlättar när man inte varit i stan förut..

Jaha, nu har det blivit monsunregn i måltorkan...(kanske lite överdrivet men ändå!)

Ja Fredrik Ljungbergs insatser i det svenska landslaget har, enligt min mening, varit av blandad karaktär jämfört med det ruggiga spel han har haft i Arsenal. Under senaste året har han imponerat med sina jojo-löpningar även i landslaget och när han nu också visar att skallen funkar håller han den toppklass-stämpel som finns på pappret.

Grattis Fredrik till en väl genomförd match och ett + till Lagerbäck som startade med den mest naturliga 11:an och de inbytta spelarna kom in i matchen i precis rätt tid!

Grattis, Tjohoo osv.!.!:!:!:!:!:!.



hmm, ödesmatch eller?

Blir lite irriterad när studiosnubbarna i rutan snackar om att det räcker med en oavgjord match idag...

England kan krossa oss med ett reservbetonat lag och svennis ger nog inte bort ngn poäng i första taget. T & T kan säkert slå paraguay med ett par nätrassel och kan i väsrta fall kicka sverige från 1/8-final..

Ryck upp er i studion, det e vinst som gäller!!!


Slutgnällt från min sida, Lycka till gubbar och visa att ni har mer att ge än i T&T matchen..!!!!

England - Paraguay

Nu laddas det inför matchen och mitt tips är 2-1 till England, men ett oavgjort resultat skulle vara trevligare för Sverige!


Staffan Lindeborg here i come!

Golf e en trevlig sport...

... men det e synd att det inte blivit så mycket av den varan på sistone.

Nu måste vi rycka upp oss grabbar (ni vet vilka jag syftar på) och svinga ett par slag och avsluta med ett par bägare för att inviga sommaren på riktigt..

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"


// Z //

Jaha, då kanske man skulle ta lite sommarlov då?

Hejsan svejsan!

Då var terminen avklarad då, opponeringen gick bra och betyget likaså.. Nu e det bara att kopiera upp ett par ex och skicka in..



maten väntar!

// Z //

Opponeringsdags!

Jaha, ibland är det svårt att vara student, vi ska under morgondagen opponera på vad jag och Tomas tror är ett plagiat. Syfte och avgränsning är i stor sett rippade rakt av och efter det följer den i många delar orginalet.

Känns jobbigt att trycka ner någon i skorna, men å andra sidan måste nivån på högskolestudier bibehållas.
Vi får helt enkelt höra vad examinatorn har att säga innan vi går upp, hoppas vi bara får tag på henne - hal som en ål! *fniss*

För övrigt känns det ok och förberedelserna för försvaret av vår uppsats är godtagbara, visst e man lite nervös men som sagt känns under omständigheterna bra..

Nu e det dags för slafen för ett par timmar av välbehövd sömn innan man får börja med sin komplettering *skratt*

Sov gott!

Nybliven bloggare...

Jaha, då var man officiellt en bloggare då. Jag blev grymmans imponerad av min käre vän Martins blogg och kände att det var dags för mig med.
En stor anledning till att jag nappade på trenden är att flertalet av mina medstudenter kommer lämna Örebro i samband med sommaruppehållet från skolan. Detta kanske kan vara ett sätt att hålla kontakt och dela med sig av vardagen.

Vad händer nu då?

Har precis kommit hem efter en trevlig shoppinghelg i Sthlm, dock överskred jag budgeten med ganska många kronor och det e väl tur att man man snart får pengar från CSN.
Helgen började med en galen rea följt av en dag på stan med bla Stockholm maraton (jag var inte deltagare!).

I skolan är det fortfarande fullt upp, trots att alla andra slutat är vi ett fåtal som fortfarande har opponering kvar på c-uppsatserna. Vi har desvärre fått en mindre bra uppsats att opponera på och set e ju altid lättare att hitta fel... Hoppas iaf det går bra på onsdag..

Den 12 juni åker jag ner till Linköping och skriver in mig på "Straffrätt men särskilld inriktning på ekonomisk brottslighet", en kurs jag ville läsa redan förra året men nu kom jag in och det e ju guld!
Kursen håller på en dryg månad och tillsammans med VM ser månaden lovande ut.

För övrigt blir det väl att knega på SIBA vilket förhoppningsvis blir den sista sommaren. Som ni märker är det inget jag ser fram emot, men det ger fina pengar och det brukar bli hyfsat kul när man kommer in i ett bra flyt. Det e iaf bra jobbarkompisar!

Avslutningsvis vill jag önska alla en trevlig sommar med mycket golf, sol och bad!!!

Hörs // Z //
 

Jaha, lite lite långhårig men ändå...

Jaha, lite lite långhårig men ändå...


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!