Modeblogg?

Mr K har påtalat ämet casual friday och hur det tolkas i det kanadensiska skogarna.

Här är ett utdrag av min kommentar på
hans blogg.

"Jag kan bara tala för mig själv, men på min arbetsplats tillämpar iaf jag casual friday. Jag kör ganska preppy med skjorta och dressade byxor, ofta slipover under mån-tors. Kavajen hänger mest i garderoben på jobbet och tas fram när besök vankas.


På fredagarna kan jag skoja till det lite med jeans ibland, men skortan är fortfarande gjuten, dock kanske en mer "ledig" variant.


Jag har valt att låta slipsarna hänga för det mesta men visst kan jag ta på mig en slips på jobbet om något speciellt tillfälle ges. Jag är ju inte ovan med slips direkt! Slips är dock en bra accesoar om man överlag har enfärgade skjortor. Jag å andra sidan har många mönstrade skjortor som kan vara svåra att anpassa och matcha slipsar med.


Ett tillfäle för mer dressad fit (kostym) kör jag när jag på något sett är ute i verksamheten och träffar större mängder med folk, alt vid externa utbildningstillfällen, konferenser och motsv.


Danko Jones (Kanadick) hävdar att vi svenskar ligger 12-18 månader före i modesvängen! Källa: King Magazine.


Med detta avslutar jag dagens spaning!"

// Z //


Mobilen åter i besittning...

I lördags morse glömde jag mobilen någonstans, vilket senare visade sig vara hemma hos M:s pappa. Nu är den hemma igen och till er som har ringt - jag har inte ignorerat er medvetet! =)

Nu måste den laddas så hörs vi under morgondagen!

// Z // 


Trött och sjuk!

Har lyckats dra ner mig själv i förkylningsträsket, har klarat mig länge men nu är något på gång i kroppen. Jag kör hårt med alvedon, bafucin och alla bromsmediciner man kan tänka på.

Eftersom helgen närmar sig med stormsteg är det helt klart dags att rycka upp sig lite, kan nog bli bra skidåkning om kroppen hänger med.

I morgon blir det afterwork med bovling och mongolisk buffé, kan bli trevligt!

Res judicata...

// Z //

Egen pesto...

Pesto är en produkt som jag gillat ända sedan första gången jag smakade det. Har även en perstovinegrette från Druvan i kulskåpet. Att göra pesto på egen hand är däremot inget jag provat förän idag och gott är det vill jag lova.

Den vi gjorde bestod av basilika, olivolja, västerbottenost och rostade solrosfrön. Normalt skall den innehålla pinjenötter men eftersom en av oss är allergisk fick det bli ett substiut som funkade bra. Den lite starkare osten gav extra krydda och tillsammans med tortelini smakade det fint.

// Z //

 (Ps. Att jag inte har någon bild bifogad beror mest att den såg ut som pesto gör mest, grön, krämig och fin! Ds.)


Helgen - en kulinarisk sammanfattning...

Den här helgen var tänkt att innehålla mycket lugn och ro. Vi hade bestämt oss för att ta en skaldjurssoppa på kvarterskrogen "Drängen". Soppan var en klar hit och efterrätten äppelkokott var inte dum den heller.

image222

På lördagen bestämde vi oss för att storhandla. sagt och gjort var vi snabbt 880 kr fattigare men ett par stora matkassar rikare. Jag satte snabbt igång att laga både chili con carne och en lasange med färska champingoner, bladspenat och köttfärs, toppad med nyriven Allerum. 

image224

Efter ett par timmar stod en del av maten klar, färdig att förpackas till lagom stora portionsförpackningar.

image225

När man lagar mat hela dagen kan man unna sig lite äpplepaj...

image226

...för sen var det dags att köra igång med köttbullarna!

image228

Nu är snart frysen laddad för ytterligare en jobbvecka. Skönt att planera maten i förväg istället för att behöva dra ihop någon nödlösning, sent kvällen innan.

Pust...

// Z //

Vecka 5 i St. Anton am Arlberg

Efter en tidig start vid 04.00 var vi framme på Innsbruks "flüghafen" runt lunchtid. Kändes riktigt skönt att komma ner till solen, snön och vårvärmen.

image205

Efter en smidig transfer kom vi fram till vårt pensionat Gertrud i oberdorf St. Anton.

image204

Efter en lång dag var det ganska skönt att krypa ner under täcket ganska tidigt den första kvällen. Dock rekade vi matställen i närheten och hittade ett gjutet ställe som blev välbesökt under veckan. Ett plus med svensk serveringspersonal när skoltyskan kändes ringrostig.

image206

Första skiddagen kändes det viktigt att kolla löver systemet som är riktigt stort. Vädret var inte riktigt lika bra men solen kämpade tidvis igenom målnen.

image207

Att memorera pistkartan är viktigt! Straxt bakom oss är en stor alphytta som fullkomligt försvann i dimman. Eftersom mycket av skidåkningen är över trädgränsen blir sikten dålig och vi drog oss neråt dalen för en tidig afterski på svenskhaket Krazy kangorough.

image208

Tur att vädret visade sig från sin bästa sida större delan av veckan för mycket bättre skidväder ar svårt att hitta! 

image211

Mycket bra off-pistområden som var kollade och väl utmärkta. Dessa skiroutes var riktigt grymma med en decimeter nysnö på morgonen. Här längst upp på Rendel.

image212

Väldigt stor varationm av tuffa backar...

image218

...och det är kul när man ser människor mellan skidspetsarna...

image219

Stuben var ett grymt ställe där det oftast kommer mest snö. Drygt 3 meter på sina ställen. Rikligt med Freeriders!

image213

I Stuben fanns även den bästa maten. Pytt i panna a la Österreich, i glasen var det skiwasser.

image215

En dag hyrdes en buss och vi åkte igenom Lech och Zürs-områdena. Att vara ute tidigt i backarna är självklart när pisterna ser ut så här!

image214

Toppen av bergstoppen Valluga var ett självklart utflyktsmål. Man kan stå och kolla ut över fyra länder om man känner igen topparna.

image216

Medan jag beundrade utsikten och höll mig stadigt i räcket...

image220

...passade andra på att åka ner för den sjukt branta baksidan av Valluga.

image217

Jag tyckte det räckte att åka kabinbanan nerför med kraftig sidvind. En pålåtburk på 1x2 meter och ett par hudra meter rakt ner! Skidåkarna nedanför såg ut som myror!

image221

Besöket fick avsluta en toppenvecka som var riktigt välbehövlig!

de ski...

// Z //