Lyx i vardagen...

Mina matvanor skiftar väldigt över årstiderna. På vintern fylls fettdepåerna upp över bredden med diverse mat och andra godsaker. När sommaren kommer försvinner aptiten ända fram till kvällskvisten då det kurrar lite extra i kistan. Eftersom jag haft lite ont i magen ett par dagar har kosten mest bestått av det som funnits närmast tillgängligt, vilket idag betydde lunch i form av två farfarskakor med Kalles äggkaviar.

Eftersom Mia för närvarande håller på med ett projekt om Fisk var vi ute och spanade lite i butikerna. Detta slutade med att vi köpte färsk tonfisk och smörfisk till middag. Man äter inte fisk i enlighet med de rekomendationer som ges utan det blir mest fiskpinnar och en och annan fiskgratäng. "Riktig" fisk är ofta relativt dyrt vilket inte passar studentekonomin direkt. (Tonfisken på bilden kostade ca 50 kronor)

Vi fick jättebra tips av butiksbiträdet i fiskdisken och köpte på oss lite råvaror.

image158

Tonfisken stektes knappa minuten på varje sida med bara salt och citronpeppar som smaksättning. När fisken fortfarande var varm tillsattses lite vitlöksfärskost som pricken över i:t. Den kalla såsen till färskpotatisen bestod av gräddfil, rödlök, dill, äpple och lite citronpeppar. Färska sockerärtor och en blandsallad bäddade in rätten som var det bästa jag ätit på länge. Lättlagat!

Fish - for life...

// Z //

Kvällspromenad

Har precis kommit hem efter en "redig" promenad som Raskens skulle sagt! Konstigt nog fastnar jag alltid framför tv:n när denna återkommande serie sänds.
Efter dagens avsnitt gick vi som sagt på promenix på strax under tre timmar vilket troligen kommer kännas i benen i morgon. Turen gick över stan vidare ut till rynningeviken för att vända halvvägs till glanshammar. Efter ett par timmar började vi prata om mat och öl som hör sommaren till. Det kurrade verkligen till i magen och nu är det dags för en nattmacka sen är det sängen som gäller.

Kaviar och färskpotatis - de e gôtt de!

// Z //


Redigerat

image157

Detta blev resultatet!  - Havreknäcke med färskpotatis, kalles randiga med ägg, gräslök och en väl kyld lättis!

Midsommar del III

Har precis kommit hem från en tvåtimmars promenad i regnet. Med Uffe som sällskap i lurarna var det ganska skönt att röra på sig lite efter en vecka utan promenad. Sommarprogrammet i P1 är ju riktigt trevligt ibland.

Summer of love...

// Z //

Midsommar del II

Efter en lugn och skön midsommarafton i hemmets lugna vrå känner jag mig hyfsat utvilad, Kommer vara ensam hemma under ett par dagar eftersom Mia ska ner till Öland på lite jobb.

Tänkte försöka trotsa vädret och ta en långpromenad snart. Det regnar ganska kraftigt men på något sätt gillar jag det ändå. Det är inte lika trevligt som åskregnet för någon vecka sedan då man kunde sitta i shorts ute på bakongen. Ne idag är det knappa 15 grader och full regnställsmundering krävs!

De flesta verkar vara utanför stan fortfarande, så resten av dagen spenderas nog i soffan framför någon bra film. Har hyrt ett par filmer över tre dagar så det blir antingen "
Archangel" med Daniel Craig eller "Smokin' Aces" med en bred storfilmselit i huvudrollerna. Tror jag hinner med båda!

Ut i regnet!

// Z //

Midsommar...

Midsommar utan sill är som en vinter utan snö!

image156

Har precis intagit årets första färskpotatis och den var god! Tillsammans med senaps-, och skärgårdssill blir det ännu bättre.

Dagen kommer spenderas hemma utan några direkta festligheter, dels för att arbetsveckan tagit på krafterna men även pga den minimala tiden med sambon under vårterminens studier. Kommer att jobba en hel del 6-dagars vecor framöver så den lediga tiden får spenderas väl!

Sill potatis och gräddfil! - det är midsommar!

// Z //

Matjessill

Idag damp årets midommargåva från Ica-butiken ner i brevlådan. Detta i form av en presentcheck på två burkar matjessill. Jag har fått för mig att matjessill smakar skit, men eventuellt ska jag vara vuxen nog att hämta ut dem i år? Fick samma "överraskning" förra året och de stog i kylen fram till jul då de skickades på långtidsförvaring i Kernobyl.

image155
Bildkälla: http://sv.wikipedia.org/wiki/Matjessill

Eftersom jag bor ovanför "gröna skylten" finns det säkert någon "glad" gubbe eller tant som e sugen på lite sill till midsommar?!

Sill, sill i dill med potatis till

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

Den här helgen har bestått av jobb, jobb och jobb vilket innebär att inget annat är värt att rapportera. Kommer jobba en hel del framöver och det märks att man inte är riktigt van. När man kommer hem på kvällarna är man helt slut efter allt spring och en olidlig värme i butiken. Den kommande veckan får ett skönt break i form av midsommar, som pga jobb kommer firas hemma. Eftersom årets sommarrea startar lite tidigare än normalt kan det vara skönt att ta igen sig ett par dagar utan något större partaj. Får se om något dyker upp?

För övrigt tipsade Bergarn om Per Mobergs matlagningsprogram på tv4. Har inte tänkt mig Moberg som kock tidigare utan snarare en brysk sjöbuse i Rederiet.

image154

Blev lite inspirerad och slängde ihop en pytt i panna av halvfabrikat och la till lite pepparsalami mm. Till den extremt kulinariska rätten serverades en lättöl av kyld karaktär. =)

"Om ni undrar varför jag gör allt i omgångar, så är det för att jag är så spontan!" // Per Moberg.

// Z //

A priceless moment...

Idag har vi varit på golfbananute vid Kårsta igen. Vissa bilder säger mer än ord!

image152

Spelet var hyfsat med vissa ups and downs.. Efter 18 hål tog vi en lunch som var välbehövlig och väldigt god. Husmanskost i sitt esse.

image153

Efter en portion raggmunk med fläsk kände vi suget efter mer golf och spelade 9 hål till i solskenet. Spelet vässades ytterligare och bortsett från några dåliga puttar gick det helt ok!

Raggmunk - Vad är det?

// Z //

Ett år av seriöst och oseriöst bloggande... *Grattis Bloggen*

Nu har jag bloggat i ett år (dock försenad med firandet en vecka eller två) och det har varit kul! Det roligaste är att kolla tillbaka och se vad man hade för sig under förra sommaren. Midsommar osv.

Idag har jag föresten jobbat min första dag och känner mig rejält seg. ca 35 grader varmt inomhus och ingen som hellst form av ventialtion. Efter 20 minuter var jag genomsvettig och det blev inte direkt bättre av att vi skulle "rodda" butiken. Jag komer ju av diverse anledningar jobba i två butiker i år vilket passar mig perfekt. Skönt att slippa köpcentrets lång aöppettider ibland!

På lunchrasten hade ett 054-nummer ringt och det visade sig vara länsstyrelsen i Värmland som ville att jag skulle komma dit på intervjuu för en tjänst som (jag var omedveten om att jag hade sökt) förvaltningshandläggare på juristavdelningen. Jättekul tyckte jag och den 27 juni bär det av mot de värmländska skogarna igen.

Efter jobbet blev det en tur till MCD där restaurangbiträdena glömde bort våra specialorders vilket medförde att vi, efter ca 20minuters väntan på huvudrätten, fick gratis efterrätt. Iskaffe, rabarberpaj och cornettoglass i överflöd!

Morgondagen ser ut att bli lugn för min del, tror jag ska försöka hinna med lite skolarbete på sommarkursen "Projektledning" som jag läser på distans vid KTH.  Vet inte riktigt hur jag ska hinna med  den men det är väl bara att kämpa på!  FIck dessutom en kårräkning från Umeå universitet gällande  en anna sommarkurs som jag blivit antagen till. Den måste jag nog dock tacka nej till. Vill ju gärna att den enda lediga dagen varje vecka skall vara just ledig!

Work - One day down, many to go!

// Z //

Golf och middag...

Idag har jag och min vapendragare Bergström varit på Kårsta GK och spelat lite golf. Banan var i bättre skick än vad jag trodde på förhand vilket naturligtvis gladde oss. Både jag och Bergarn slog flera kanonslag men denna gång funkade inte puttnigen särskilt bra för någon av oss.

På eftermiddagen blev det en tur till mormor där kaffe och tilltugg serverades.

image151

Efter en dag på resande fot ska det bli gott med ett par hamburgare med tillhörande immig Lapin.

Mums!

// Z //

Dagens frukost...

image150

...består av ciabatta med pepparsalami, brie, rödlök  och en salladsblandning. Brevid står en islatte som svalkar skönt. Hoppas det blir kvar några jordgubbar till efterrätt?!

Frukost - dagens viktigaste måltid?

// Z //

31,5 grader varmt...

...och en skön andningspaus i form av ett oväntat skyfall med tillhörande muller och åska!

image149

Solen är skön, men nu var det inte fel med lite sval luft! [skallebank]

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

// Z //

Studentfirande i Örebro

KLockan 06,30 vaknade jag av studentsången och det är väl inte fel i sig, men trött var man!

image144

Rudbecksskolans huvudbyggnad ligger ett femtital meter från min balkong vilket märktes! Gick förbi runt 12-snåret på väg upp på stan för en fika!

image145

Mötte upp Bergarn, Mats och en fotoskygg Tompa som såg ut som en "busy" affärsman med handsfree i högsta hugg!

image148

Efter ett par timmar på stan begav sig jag och Mia till en studentfest där mat och bak intogs tillsammans med nära och kära...

image147

...under bordet fanns en levande dammsugare!

image146

När kvällen närmade sig tog vi cyklarna mot sörby och Mias pappas hus. Här fastnade Tompa på bilden ätandes varmkorv med bröd tillsammans med ett glas skumpa! Bra kombination!
Efter ytterligare en lång dag i solen var det ganska skönt att lägga sig i sängen strax efter 02,00.

Sommar, sommar och sol...!

// Z //

Golf och solsken...

Idag blev det en runda med en besökande Tompa och en välkänd Richard. Eftersom dagen innan resulterade i lätta brännskador passade jag på att smörja in mig lite på de röda ställena för att inte förvärra läget ytterligare.

Valet av bana blev Mellringe GK som är en relativt ny bana men trots den ringa åldern håller den en hyfsad klass.

image143

Spelet var bra fram till de avslutande 4 hålen som genomfördes med stor vilja och kämparglöd! Värmen tog ut sin rätt!

Efter ett snabbt klädbyte blev det en pizzabuffé på Planeten för att sen ta en kort men trevlig sväng på stan.

Varm och trött men lycklig

// Z //

Nationaldagsfirande i Örebro...

Eftersom Sverige fyllde år idag bestämnde jag och Bergarn oss för att ta en kaffe och en glass i solen. Vi började dagen med att cykla till statsparken där ett folkhav öppnade sig. Vi tog våra glassar och placerade oss vid "färjelägret" mitt emot stora holmen. Solen gassade och vädret var ju bättre än bra.
Efter ett par timmar i solen började det kurra i magen och benen förde oss i rask takt mot Minglas uteservering där det blev hamburgare med tillbehör. Trevlig utiskt i form av slottet var ju inte fel det heller.

image139

Efter 170 gram med kött kändes magen ganska full vilket medförde att vi tog en rask promenix runt i centrum för att hitta någonstans att dricka kaffe på.

image141

Livemusik och dans var det på storgatan...

image140

...och värmen gjorde att vi stannade på andra sidan slottet, dvs i "Karroparken" för ytterligare någon timme i solen.

image142

Brännan började synas här och där, knäppte upp pikén för att se lite av kontrasterna! *skratt*
I morgon blir det troligen golf och ytterligare chans att bättra på "bonnbrännan". Även
marknadsafton är på schemat, får se om man orkar!

Sola, bada och må bra med Suntrip varje dag...

// Z //

Skatteåterbäring...

...är trevligt! Så trevligt att jag precis beställt en hybridklubba som skall ersätta järn 3/4! Trodde faktiskt att pengarna tidigast skulle komma på fredag men mig gör det verkligen inget att de kommer tidigare!

It´s in the hole!

// Z //

Färdigmatens månad!

Eftersom det varit fullt upp med skolarbete, fester och liknande har matintaget mest bestått av det som funntis närmast för tillfället. Förhoppningsvis blir det ändring på detta den här veckan. Länktar verkligen efter riktigt mat, kanske blir ett gäng kåldolmar på fredag?


Maten idag består dock av en något uppiffad mozarellapizza fråb ICA. Mina tillägg är extra mozarella, lite lönnebergaskinka och oregano. Lite snyggare, mycket fetare och främst godare att äta!

image138

Tur att jag och bergarn snart ska ut på promenad igen! Igår blev det drygt 2,5 timmar och vi kan ju inte vara sämre idag. Eftersom vädret verkar visa sig från sin bästa sida har vi preliminärbokat en cykeltur i morgon. Garphyttan tur och retur. Kan bli trevligt om däcken håller och vädret fortsätter i samma anda!

Dagen har spenderats i skolan där det slutgiltiga förslaget till uppsats författats. Klarade av min komplettering på dryga halvtimmen och hoppas att jag inte glömt ngt! Ska trycka ut ett ex på fredag som skall godkännas för att senare publiceras på nätet. Blir nog bra det!

Fotbollen skall nog ses på O´learys i morgon under förutsättning att bord kan bokas osv.

Ost, ost mera ost!

// Z //

Helgen - en sammanfattning...

DSC00302.JPG
Sommarmumma!

Examen

Idag har jag examensfest! Det är ju nästan så att man känner sig lite stolt att man klarat av skolan. Min studentexamen genomfördes ju för snart 10 år sedan och jag måste fortfarande instämma i det man skanderade då;

"Sjung om studentens lyckliga dag
låtom oss frjödas i ungdomens vår
än klappar hjärtat med friska slag
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än i våra sinnen bo
hoppet är vår vän och vi dess löften tro
när vi knyta förbund i den lund."



Jag återkommer med uppdateringar i form av bilder mm senare..

Hurra!

// Z //

Personlighetstest

Martin hade gjort ett test som jag var tvungen att göra, mitt resultat kanske är lite missvisande då jag inte förstod vissa begrepp men såhär gick det;

Your personality type:

Enthusiastic, idealistic, and creative. Able to do almost anything that interests them. Great people skills. Need to live life in accordance with their inner values. Excited by new ideas, but bored with details. Open-minded and flexible, with a broad range of interests and abilities.

Careers that could fit you includes:

Actors, journalists, writers, musicians, painters, consultants, psychologists, psychiatrists, entrepreneurs, teachers, counselers, politicans, diplomats, television reporters, marketers, scientists, sales representatives, artists, clergy, public relations, social scientists, social workers.


Kanske dags att skaffa ytterligare utbildning då?


The scary thing called adulthood...



// Z //


Något speciellt för Danne...

Tror jag kommit in i lite sommar "dunkadunka" -stämmning av allt snack om bra väder nästa vecka!? Nu saknas bara en rolig bil att köra runt i!



Passar bra till detta ihopklippta mästerverk !!

Darren Styles - Save me

// Z //