Lyx i vardagen...

Mina matvanor skiftar väldigt över årstiderna. På vintern fylls fettdepåerna upp över bredden med diverse mat och andra godsaker. När sommaren kommer försvinner aptiten ända fram till kvällskvisten då det kurrar lite extra i kistan. Eftersom jag haft lite ont i magen ett par dagar har kosten mest bestått av det som funnits närmast tillgängligt, vilket idag betydde lunch i form av två farfarskakor med Kalles äggkaviar.

Eftersom Mia för närvarande håller på med ett projekt om Fisk var vi ute och spanade lite i butikerna. Detta slutade med att vi köpte färsk tonfisk och smörfisk till middag. Man äter inte fisk i enlighet med de rekomendationer som ges utan det blir mest fiskpinnar och en och annan fiskgratäng. "Riktig" fisk är ofta relativt dyrt vilket inte passar studentekonomin direkt. (Tonfisken på bilden kostade ca 50 kronor)

Vi fick jättebra tips av butiksbiträdet i fiskdisken och köpte på oss lite råvaror.

image158

Tonfisken stektes knappa minuten på varje sida med bara salt och citronpeppar som smaksättning. När fisken fortfarande var varm tillsattses lite vitlöksfärskost som pricken över i:t. Den kalla såsen till färskpotatisen bestod av gräddfil, rödlök, dill, äpple och lite citronpeppar. Färska sockerärtor och en blandsallad bäddade in rätten som var det bästa jag ätit på länge. Lättlagat!

Fish - for life...

// Z //

Kommentarer
Postat av: Kellerman

Yum! Tyvärr har tonfisk lite väl mycket kvicksilver i sig! Men någongång då och då skadar väl inte!

Postat av: Nicke (Z)

Kellerman: hehe, sant! Tur att man bara käkar firre nån gång i månaden då!

2007-06-29 @ 09:50:05
URL: http://websurfers.blogg.se
Postat av: Martin

Trevligt!

2007-06-29 @ 22:30:34
URL: http://hellvis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback