Anteckningar är bra att ha!

Jag vet inte om jag fick ngt direkt gjort de sista timmarna på dagen, men i skolan var jag iaf. (20:55)
Detta tentaplugg går någonstans i fel riktning, det blir nämligen rörigare och svårare för varje dag som går! Jag hoppas det släpper i morgon, då jag förhoppningsvis hinner få in alla anteckningar på väl valda platser i textboken.

Anteckningar

Tror nämligen att det är det som kommer rädda mig på torsdag eftermiddag.

Jag och Tompa aklimatiserade oss också till tentatiden som är det sura 14-19 passet, det ä ju annars svårt att hålla skärpan uppe efter 15-tiden på dagarna.

Dags att börja med hemtentan...

Tjipp!

// Z //

Nu märks det att det blivit vinter(tid)

Precis hemkommen från en dag i skolan. Idag kändes det som jag fick ganska mycket gjort trots att jag tog en ofrivillig sovmorgon till 10 (11 enligt sommartiden som man fortfarande lever på) och då förstår man att man börjar bli hyfsat slutkörd. Tror jag snoozade minst 10 ggr innan jag stängde av alarmet och somnade om.

Nu ska jag försöka förklara min rubrik ovan. Jag kom upp till skolan strax efter 12 och det var full rush överallt och jag kom ihåg att jag, under förra hösten, hittat ett "smultronställe" uppe på musikskolan.
När jag väl packat upp mina prylar och satt mig till ro, konstaterade jag att det satt sig fyra trummisar på våningen nedanför och av deras konversation, som var omöjlig att missa, kunde man uppfatta att de hade ngt trumprov under eftermiddagen. Efter dryga halvtimmen av trumsolon (med riktiga stickor) på vad lät som en soffa, gick de vidare in på lektion. -"Äntligen lite studiero tänkte jag"! och rätt hade jag, iaf i ett par timmar framåt, tills det kom ett gäng tjejer som verkade värma upp inför ngt?
"- la la la la laaaa la la" osv.. Det gick ytterligare en kvart sen försvann de med - Skönt!

Satt ngn timme till och kollade plötsligt upp och det var ju verkligen kolsvart ute...

Mörkt?

...och ofantligt tyst!  Jag var mer eller mindre själv kvar och förstog att det var dags att call it a day! (17.40)

Måste säga att det är grymt fint uppe på musikskolan som max är två år gammal och kaffet på PREGO var godare än jag mindes det!

Tjipp tjipp

// Z //

Morotskaka eller frukt....

....det är frågan?

Morotskaka

Nu är den glacerad och klar och jag måste erkänna att jag är mer sugen på kakan.
Men iom att klockan är ganska mycket slagen så får det bli en clementin ist.

Den som vill ha fika i morgon (söndag, blir kanske mer idag) får höra av sig!
Jag sitter iaf på skolan mellan 11-16.

Ta med kaffe!


// Z //

Vecka 44 närmar sig med stormsteg (hehe)....

....och tentamen x2 likaså!
  • Företagsekonomi A, enkla företaget  9p (inte särskilt enkelt enligt mig), salstenta den 2 november, 14-19 i "Le bunker".
  • Entreprenörskap och nyföretagande 10p, hemtenta till den 3 november 23.59.
Jag har som seniorstudent märkt att "midterm"-tentorna på hösten är de absolut jobbigaste. Till stor del rör det sig om att humöret sjunkigt från glatt, soligt och sommarhögt till grått, ruskigt och höstlågt.

Idag var dock en ljusglimt i den, annars så mörka, sista veckan innan tentamen. Jag vaknade efter att fått sova ut, iaf till 10, och gick upp och kollade lite på nyhetsmorgon. Den överhängande stormvarningen verkade blåst all världens väg och "John Doe" hade tydligen stannat på fika hos "Gudrun" mer söderut i landet.

De två stundande tentorna medförde att jag var tvungen att ta mig till skolan för att få lite studiero och slippa alla andra "saker" som känns viktigare än att plugga. (Städa bakom spisen, surfa oavkortat i 8 timmar, glo på såparepriser från 2004 osv) Ni fattar säkert hur peppad jag var på det.

Laddade upp med lite proviant och begav mig till skolan. Parkerade rumpan utanför L158, där jag de senaste veckrna lärt mig att hantera långhusets oändliga ljud i form av div snack, dörrsmällar osv. Denna dagen var annorlunda, skolan var i stort sett tom (med undantag för bibblan som alltid är välbesökt) och plugget inleddes utan orosmoment. 

83630-24

Hade ett gäng böcker att gå igenom och lära mig hitta i, då FEK A-tentan är en sk "open book"-tenta vilket medför att man får ha textböckerna med sig (inkl formelapendix). Idag glömdes entreprenörskapstentan bort för tillfället och får vänta några dagar till efter Feken. (dvs till några timmar innan inlämning)

Termosen var fylld med kaffe och tillsammans med banan, Red Bull och
nikotinfritt snus var dagens meny komplett. Kom igång ganska bra och och med kroppen full med koffein trillade tiden på snabbt.
Runt 14.30 (ca 3 timmar efter att jag kom till skolan) kom jag på mig själv med att bara sitta och stirra rakt ut genom fönstret.

Hösten på Oru

Någonstans representerade de här två ögonblicksbilderna "Heaven änd hell" just den här dagen. Så illa var det naturligtvis inte, men under de dryga två minuterna mellan 14.30 och 14.32 kändes livet tufft.
Jag öppnade därmed "Den flygande tjuren" och var snabbt tillbaka på banan. Klocka tickade på och vid 16.00 kände jag att jag gjort mitt för dagen.

Trots att tröttheten var påtaglig, tog jag bilen ut till IKEA och spisade en Wallenbergare med mos, ärtor och lingon. Anlednigen till min resa var inte maten, den kom liksom lägligt, då mitt huvudsyfte var att rusta mig inför den stundande tidsomställningen. Väl i kassan hade jag minst 200 värmeljus i olika kulörer och dofter i min gula påse och kände mig tillfreds med livet.

Under kvällen tog jag del av TV4:s underhållningsutbud tillsammans med en sovande flickvän och en 3:a Tullamore Dew. Vid avbrottet för nyheter bakades det en morotskaka med Philly-topping som står och svalnar i skrivande stund! En stor bit av den blir en självklar del i morgondagens "picknickkorg" som tas med till samma plats. (se ovan)

Simma lungt, ta på dig en mössa och se upp för stormen "John Doe"!

// Z //

Nu är den här...

...och då menar jag inte hösten!

Ne, utan den nya Free Radicals-filmen för säsongen!
(Det handlar om skidor och kanske framförallt freeride-åkning)

Förra året började laddet inför skidsäsongen med föregångaren "Rising" som innehöll ett gäng bra scener samt en massa bra musik! Mina förväntningar är i skrivande stund skyhöga och jag hoppas naturligtvis att den inte sviker mig.

83630-22

En nackdel som jag redan sett är att det "riktiga" DVD-fodralet är borttaget och skivan ligger i en enkel pappficka. -snålt, men då kanske mer pengar lagts på det viktiga.

Nu är det dags att ställa upp golfklubborna på vinden, ta ner skidorna och ställa dem i hallen,  ta på sig den nya t-shirten och trycka på PLAY.

Trevlig kväll

// Z //

En frukost från mcd är underskattad!

Go'morron!

Mc Donalds nya frukostmacka är toppen och tillsammans med en kaffe och juice för 29 kr, blir det en prisvärd frulle.

Frulle

Som topping tog jag en extra toast och en fruktyogurt som la sig som grädden på moset!

///Z///

"Heja, heja på, heja på ÖSK!"

"...Ge mig ett Ö, Örebro är staden!"

Ja, då var det klart då, Örebro Sk till allsvenskan igen.
Nu är det äntligen dags att uppdatera Wikipedia
Känns riktigt bra, dels kanske några toppspelare kan förstärka truppen och dels kan man få se lite roligare motståndarlag på vallen. [1]


Väl mött i vår!

// Z //

[1] Från Wikipedia:

"Behrn Arena, tidigare Eyravallen, är en fotbollsarena i centrala Örebro. Hemmaarena för Örebro SK och KIF Örebro, två fotbollslag i de näst högsta respektive högsta divisionerna, Superettan respektive Damallsvenskan. Stadion rymmer 13 000 åskådare. Vissa matcher under Världsmästerskapet i fotboll 1958 hölls här."




Snus!

Jag har funderat ett tag på att sluta snusa. Egentligen finns det väl inget speciellt skäl, dock kommer en eventuell skattehöjning av snuset påverka privatekonomin i negativ riktning.
Jag har varit lite inne på att trappa ner och försöka att snusa mindre än 4-5 dosor i veckan, men har konstaterat att det troligtivis är svårare än att sluta helt.

Snus

Nu är jag inne på mitt femte snusfria dygn. Det känns väl inte allför bra just nu, men det funkar iaf. Det värsta är att man vill tugga, eller äta på ngt hela tiden och i mitt fall har det blivit vindruvor, tuggummi och choklad. Har kollat runt lite och det finns väl inga direkta belägg för att snuset skulle vara farligt, men ett beroende är ju kostsamt på ett eller annat sätt.
För att inte skjuta iväg rent viktmässigt tänkte jag fresta smaklökarna med en burk Onico (nikotinfritt snus) i eftermiddag, endast pga att det är lördag.

Hoppas man kan ta sig i kragen och klara av det? Den som lever får helt enkelt se!

// Z //

En trevlig frukost med trevligt sällskap!

Efter en ganska tuff vecka med förkylnigar, missade flygplan och tidsångest bestämnde jag, Bergarn och Danne att ta en frulle på Java. Efter en timme snack och ätande tog vi en tur i friska luften. Danne har ju precis kommit hem från staterna och det fanns mycket att diskutera om. Trots att det duggade och var grått så hölls stämmningen uppe och samtalsämnena tog aldrig slut. Efter en och en halv timmes tur är jag nu inomhus och skall åter bita i hemtentan som är långt ifrån klar!

Tack för en trevlig morgon!

/// Z ///

Entreprenör, eller bara osmarta kunder?

Go'morron!

Jag och T var på en rolig föreläsning igår med Johan Staël von Holstein.
Har inte tänkt att dra några längre slutsatser av det men han menar att "allt går att sälja".

De här jepparna har förädlat en smart
produkt ännu längre och man undrar ju vart det ska sluta?

Så länge det finns folk som vill betala så går sannerligen allt!


// Z

Trött!



Go'natt...

En ny lista? + en massa inlägg i era bloggar grabbar!

Var hittade du denna utmaning?
Fick den från
Kellerman

Vad lyssnar du på för sorts musik?
Jag är nog en allätare - Kebab, pizza, kebabpizza mm.
Ne, allt från trance till metal (med undantag för mycket av det som spelas i de komersiella radiokanalerna, men viss "sådan" musik är ju lyssningsbar på väg mellan A och B)
Skulle jag nu sätta mig i ett fack så blir det väl 70-tals rock/ U2/ Pearl Jam-facket vad nu det innebär =)

Vad heter favoritartisten/artisterna?
Just nu väntar jag bara på den nya "Free Radicals"-filmen som förhoppningsvis fyller min spellista med ny (eller gammal) musik. (Det förra soundtracket var vällyssnat)
Lars Winnerbäck blir aldrig avhängd sk.

Låt som gör dig glad:
Curtis Mayfield And The Impressions - Move On Up.

Bästa låten:
Det är ju omöjligt att utse men Pearl Jam - Even flow är ju iaf en favorit som hängt med länge.

Sämsta låten:
Papaya Coconut med Kicki & Dr A.

Bästa partyhiten:
Thrillseekers - Synaesthesia

I min mp3:
Fyllde min mp3-spelare förra veckan med bla:
Neil Young - Heart Of Gold
Curtis Mayfield & The Impressions - The Anthology
Jefferson Airplane - White Rabbit and Other Hits
Beatles - One
Marit Bergman - I Think it's a rainbow
Pearl Jam - Live Stockholm
Placebo - Sleeping With Ghosts
Bob Dylan - The best of
mfl.

Jag skickar utmaningen vidare till:
 
KGB


Sur J***a förkylning och precis i tentatider...

En konversation i höstmörkret...

Tompa (kgb.blogg.se) säger:
hur blir det imorgon
-=Tecman=-  websurfers.blogg.se/ säger:
har faktiskt inte funderat så långt än..  mår som en påse nötter, men bäst om man ett par timmar pluggar, annars blir det tentan man kuggar!
Tompa (kgb.blogg.se) säger:
hmm
Tompa (kgb.blogg.se) säger:
jag har inte lyckats plugga nått i helgen ingen hemtenta alls. Jag ligger mest och snorar!!!
Tompa (kgb.blogg.se) säger:
vore skönt om man kunde sitta på ngt mindre folkberikat ställe
Tompa (kgb.blogg.se) säger:
eftersom man måste snya sig hela djäv.. tiden
Tompa (kgb.blogg.se) säger:
snyta
-=Tecman=-  websurfers.blogg.se/ säger:
Svar jajjemensan..
-=Tecman=-  websurfers.blogg.se/ säger:


*******************************

Ät c-vitamin, ta en Singe Malt och ta på dig halsduken när du går ut..!!

// Z //

Angående Martins inlägg om dricks.

Jag har ibland svårt att ge dricks till bartenders och servitörer pga
1, Det har tagit minst 20 minuter för att få ngt drickbart, trots att man uppmärksammat bartendern på att man är törstig.
2, Maten har varit i klass med en skollunch....

..men man gör det ju iaf. Ibland skulle man ju faktiskt klaga lite mer men man e väl inte så som person.

Apropå MCD så har jag faktiskt (på fyllan) gått fram till kassan och lämnat en 10:a för att jag var extremt nöjd med min MCFeast med vanligt bröd och extra ost!

// kul inlägg M

// N

Ja du Killerman.... Matbloggen nästa!

Tjena alla gamla rävar..

De senaste veckrna har det varit en del att göra i skolan men jag kan inte klaga.
Det e för första gången (förutom c-uppsatsen) som man verkligen får sitta i skolan från 08,00 - 17,00 och arbeta hela tiden! hehe..
Det är ju inte utan viss ångest man inser att arbetslivet närmar sig med stormsteg.  Jag hoppas dock att  medför positiva saker med kanske främst mer monetära medel i fickan runt den 20 varje månad. Men känner jag mig själv rätt så följer utgifterna inkomsterna hack i häl.

Min kompis
Martin har den senaste veckan grundat ngn form av matpresentations-blogg där han visar vad han ätit och framförallt hur han presenterat rätten för sig själv och sina vänner.
Jag är naturligtvis inte sen att följa, dock är jag väl i grunden ingen utbildad kock, men har under åren lärt mig att slänga ihop en och annan husmansrätt!

Matlagnings-CV
Exprimentell matlagning som individuellt val ett gäng veckor på gymnasiet.
Kokgrupp-chef under 10 månader på Norrlands Artilleriregemente i Boden.

Som ni ser är det slut på meriter där men det hindrar inte mig från iaf försöka!
Denna vecka började med Flygande Jakob som är en klassisk , men ngt bortglömd, maträtt med en trevlig smak. Vidare har det lagats kyckling med currysås och denna gång gjordes den från grunden och kom inte från ett färdigt paket. hehe..

Idag var jag sugen på pizza och här är resultatet =
EN del Hawaii och en del salami paprika och champinjoner.

En ngt okassisk Hawaii tillsammans med en salamipizza med paprika. Hela anrättningen är toppad med champinjoner och västerbottenost!

Jag lovar att den smakade mums i magen! (trots det ngt udda utseendet!)


Väl mött!

/Nicke