Semester del 2...

Kort resumé

"Efter att spanat en hel del efter "sista minuten"-resor utan något tillfredsställande resultat bestämde vi oss slutligen för att boka en ordinarie resa med specificerat boende ist. Resmålet blev
Playa del Palma på Mallorcas sydkust. 10 km från Palma stad." Värt att nämna var att resan gick från Täby flygplats utanför Örebro, riktigt skönt att slippa de extra timmarna till Arlanda.

Kändes riktigt skönt att komma ner till solen efter ett par veckr med mindre bra väder. Det hade varit 28 grader under dagen och när vi slängt in grejerna på hotellrummet var det dags att glida ner till stranden för ett snabbt dopp. Därefter upp och göra sig iordning för en rekognoseringsrunda av det lokala centrum som fanns precis i närheten. Kände oss lite fega när det gällde mat så det fick bli BK.



En strand-pose var ett måste framför den milslånga stranden.



"Klassisk" havsutsikt, som direkt hämtad ur Suntrip! [Som upplysning ses havet inom den röda rektangeln] Dock kändes det helt ok, vi hade ju inte betalat något extra. =)



Strandfixarn...



Efter stranden var det senare under veckan givet att ta bussen in till Palma stad. Mycket trevligt att se samt en hel del bra shopping.  Huset till vänster på bilden "El Corte Inglés" var fullt jämförbart med NK, Åhléns och tom Macy´s i NY.



En rolig detalj vid övergångsställena var att en digital mätare längst upp på stolparna som räknade ner tiden fram till att det skulle bli grönt samt visade de 15 sekunder man hade till sitt förfogande för att passera vägen. Kan inte kul att vara gammal i det fallet.



Törstig, inte så mycket mer att säga än att den satt fint.



Världens minsta pizza? Ja kanske men riktigt god var den!



Som tur var fick jag smaka på M:s Paella...



En kväll tog vi oss ut till ett annat shoppingmecka kallat "Porto Pi" Ett AC-försett köpcentrum med allt man kan tänka sig. Fick uppp ögonen för en resväska i handbagagestorlek men valde att vänta med den.



Längst upp på taket fanns ett café med utsikt över hela hamnområdet med tillhörande marina.
 


Sammanfattningsvis blev det helt sonika en hel del bra shopping.



...och en hel del avkoppling.



När vi klev igenom dörren hemma igen infann sig den vanliga känslan av "borta bra..." men om ett par dagar längtar man nog sig ut på nya upptåg. Väl hemma är det dags att ömsa lite skinn på ryggen. Lyckades bränna mig första dagen, lite av en klassiker för min del, trots hög solskyddsfaktor.



Dags att ta tag i resten av semesterlistan!

// Z //


Kommentarer
Postat av: Tomas

Inte illa, blev det rullstol genom tullen? :-)

2008-08-01 @ 07:44:49
Postat av: Nicke (Z)

Ne, konstigt nog behövde man in te visa pass på flygplatesn i Spanien?! Det var bara att hämta bagaget och sticka till bussen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback